Dicle Haber Ajansı

HDP’ye saldırıya tepkiler sürüyor: Direnişi büyüterek yanıt vereceğiz

HDP’ye saldırıya tepkiler sürüyor: Direnişi büyüterek yanıt vereceğiz
371
06 Mayıs 2022 - 21:45

HDP’ye yönelik saldırıya karşı birçok kentte düzenlenen eylemlerde, “Bu saldırı karşısında direniş alanımızı büyütüp cevap vereceğiz” denildi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Genel Merkezi’ne yönelik polisin provokasyon girişimi ve Kadın Meclisi Sözcüsü Ayşe Acar Başaran’a yönelik tehdidi birçok kentte protesto edildi.

ANKARA

Özgürlük İçin Hukukçular Derneği (ÖHD), Halkların Demokratik Partisi (HDP) Genel Merkezi önünde gerçekleştirilen polis provokasyonuna ilişkin basın toplantısı düzenledi. ÖHD Ankara Şube’de yapılan basın toplantısında, “Parastın dê seri netewine! /Savunma Biat Etmeyecek!” pankartı yer aldı. Toplantıya, Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD), Toplumsal Hukuk, Demokrasi İçin Hukukçular (DİH) katıldı.

Toplantıda konuşan avukat Nuray Özdoğan, son aylarda artan Ankara Emniyeti’ndeki iddialarını hatırlatarak, “En güncel örneği ile Ankara Barosu tarafından Ankara Emniyetindeki işkence iddiaları ile ilgili 9 ayrı suç duyurusu yapıldığı açıklanmıştır. Bunun yanında bizler, Ankara’da işkence ve kötü muamelenin sadece emniyet binalarında gerçekleşmediğini gayet iyi biliyoruz” dedi.

İşkencenin yaygınlaşmaya devam ediyor olmasının en endişe verici insan hakları sorunlarından biri haline geldiğini belirten Özdoğan, “İşkence ve kötü muamele uygulamalarının sorumlusu olan kolluk güçleri, cezasızlık zırhı ile korunduklarını bilmekte, bunun güveni ile hareket etmektedirler” dedi.

DARP EDİLEN AVUKAT KONUŞTU

İşkenceyle gözaltına alınan avukat Yunus Emre Şahan, HDP genel merkez önüne gözlemci olarak giden avukat arkadaşlarının alınmamaları üzerine kendisinin de gittiğini söyledi. Şahan, şunları aktardı: “Caddenin iki tarafı da tutulmuştu. Biz de Ankara Barosu’nu arayarak avukat göndermelerini talep ettik. Birkaç meslektaşımla tekrar HDP binasına giriş yapmak istedik. Önümüzde 50 tane polis durdu ve sözlü münakaşa yaşadık. Hukuki hakkımız olduğunu belirtmemize rağmen engelleyici siyasi dillerini kullandılar. Bir polis, özellikle provoke etmek için ‘Sen polise nasıl vurursun’ diye bana bağırdı. Diğerleri de müdahale ederek küfür, tekme vurmaya başladılar. Polis olduklarını bildiğimiz ama devletin kolluğu tanımına uyacak şahıslar değillerdi. Özel olarak faşizm üstü yetiştirilmiş gibiydiler. Türkiye’de legal olan bir siyasi partiye destek amaçlı avukatlar da halk da gidebilir. Sonuna kadar takipçisi olacağız. Emniyet güçlerinden de şikayetçi olacağız.”

BATMAN

HDP Batman İl Örgütü, partilerine yönelik saldırıyı yaptığı açıklamayla protesto etti. Açıklamaya HDP Batman milletvekilleri Feleknas Uca, Necdet İpekyüz, Mehmet Rüştü Tiryaki, TJA, Barış Anneleri Meclisi, HDP Batman İl Örgütü’nün yanı sıra çok sayıda kişi katıldı. “Baskılar bizi yıldıramaz” pankartının açıldığı açıklamada konuşan HDP Batman İl Örgütü Eşbaşkanı Hürriyet Kaytar, uzun bir süredir HDP’ye karşı geliştirilen saldırı dalgasının dün yaşanan büyük bir provokasyon girişimi ile yeni bir boyut kazandığını söyledi.

Feleknas Uca da, İçişleri Bakanı’nın organizasyonu ile HDP’nin önüne provokasyon amaçlı bir girişimde bulunulduğunu belirterek,“Başaran’ın orada ölüm ile tehdit edilmesi milyonlarca insanın iradesine dönük bir saldırıdır. AKP-MHP siyaseti içerde ve dışarıda kaybettikçe saldırı ve provakasyonlarını artıyor. Dün yaşanan proavakasyon da bunlardan biriydi. Milyonları temsil eden Başaran’a dönük bu saldırıya karşı boyun eğmeyeceğiz. Herkes iyi bilsin ki HDP hiçbir zaman diz çökmedi, çökmeyecek. Bu saldırı karşısında direniş alanımızı büyütüp cevap vereceğiz. O polisin işlediği suçtur. Derhal o polis görevden alınsın. Ve hukuk önünde hesap versin” dedi.

Necdet İpekyüz, uzun bir süredir HDP’nin yürüttüğü mücadelenin AKP-MHP rejimi tarafından hedef alındığını belirterek, “Bunu kumpas davaları, kapatma davaları ile yapıyor. Başaran’a yönelik sözler HDP’liler ve Türkiye halklarına yöneliktir. Bunun hesabı demokratik ortamda sorulacaktır. Her cezasızlık her göz yumma bu suça ortak olmaktır. HDP’ye saldırı için zemin oluşturmaya çalışanlar bilsin ki HDP bunlar karşısında direnecektir. Kimseye boyun eğmeyecektir” diye belirtti.

Provokasyon girişimlerine sert tepki gösteren Rüştü Tiryaki, “Milletvekilimize hakaret eden o polis memuru, İçişleri Bakanlığı’nın tepesindekiler bugünden sonra bir kahraman olarak görecekler. Bakanlığın kendisi sadece suç üretiyor. Her gün suç örgütü liderleri nasıl İçişleri Bakanıyla içli dışlı olduğu görülüyor. Bir milletvekili bu açıklıkta tehdit ediliyorsa 85 milyon insan güvence altında değildir” dedi.

Açıklama “Baskılar bizi yıldıramaz” sloganıyla son buldu.

SİİRT

HDP Siirt İl Örgütü’nün binası önünde bir araya gelen çok sayıda kişi HDP’ye yönelik saldırıyı protesto etti. Açıklamaya HDP Siirt Milletvekilli Sıdık Taş, görevden uzaklaştırılarak yerine kayyım atanan Siirt Belediyesi Eşbaşkanı Berivan Helen Işık, TJA, Barış Anneleri Meclisi ile HDP Siirt İl Örgütü ve çok sayıda kişi katıldı. “HDP gel e kes nikare îrade ya gel bişikîne” pankartının açıldığı açıklamada konuşan HDP Siirt Milletvekilli Sıdık Taş, yaşanan provokasyon girişimine tepki gösterdi.

AKP-MHP iktidarının Kürtlerin kazanımların dönük saldırılarını her geçen gün artırarak devam ettirdiğini belirten Taş, “Bunların halka vereceği bir şey kalmadı. Bundan kaynaklı provokasyon ve kutuplaşma üzerinden kendini var etmeye, saltanatını sürdürmeye çalışıyor. Dünkü olayda bunlarda biridir. Provokatörler ile merkezin önüne gidenlerin amacı HDP’nin önünü kapatmak. Ancak onlar bilsin ki hiçbir saldırı bize geri adım attırmaz. Bu mücadelenin geri adım attığı bir dönem olmamıştır ve olmayacaktır. Kendine muhalif diyen herkes bu provokasyon karşısında tutum almalı” dedi.

MARDİN

HDP Mardin İl Örgütü, parti binası önünde provokasyon girişimini protesto etti. “Em HDP’ê diparêzin/HDP’yi Savunuyoruz” yazılı pankartın açıldığı eyleme, HDP Mardin Milletvekili Pero Dündar ve Mardin Emek ve Demokrasi Platformu da katıldı. HDP İl Eşbaşkanı Perihan Ağaoğlu, HDP’nin savaşa karşı barış, ölüme karşı yaşam siyasetini esas aldığı için hedef alındığını belirterek, tehdit ve saldırıların Türkiye halklarının ortak yaşam iradesine dönük olduğunu söyledi.

HDP Milletvekili Pero Dündar, hükümetin başarısızlıklarını HDP’ye dönük saldırılarla örtmeye çalıştığını ifade ederek, “Operasyona çıkıyorlar, istedikleri gibi olmayınca HDP’ye saldırıyorlar. İktidarını ayakta tutamıyorlar, HDP’ye saldırıyorlar. HDP gençliktir, kadındır, halktır. HDP’nin varlığını kendilerinin gidişi olarak görüyorlar. HDP her zaman onların boğazında kılçık olarak kalacak. Soylu bizim muhatabımız bile olamaz. O ancak çetelerin, mafyanın muhatabı olur. Aklınızı başınıza alın. HDP bugüne kadar kimsenin önünde diz çökmedi, bundan sonra da çökmeyecektir. 8 Mart’a, Newroz’da, 1 Mayıs’ta nasıl alanlarda olduysak, her zaman da alanlarda olacağız” dedi.

İSTANBUL

Özgürlük İçin Hukukçular Derneği (ÖHD) İstanbul Şubesi, HDP Genel Merkezi’ne yönelik polis provokasyonu ve partinin Kadın Meclisi Sözcüsü Ayşe Acar Başaran’a yönelik tehdidi protesto etti. Şube binasında düzenlenen toplantıda açıklamayı okuyan avukat Vedat Ece, provokasyon sırasında üyeleri olan Yunus Emre Şahan’ın da avukat olduğunu bildirmesine rağmen işkence ve kötü muamele ile gözaltına alındığını belirtti. Ece,”HDP Genel Merkezi önünde meydana gelen işkence ve kötü muamelenin sorumluları hakkında gerekli hukuki sürecin takipçisi olacağız” şeklinde konuştu.

ADANA

Adana Emek ve Demokrasi Güçleri, de Heykelli (Düş Yolcuları) Parkı’nda bir araya gelerek saldırıalrı protesto etti. İHD, KESK, CHP, HDP, EMEP, TİP, TÖP, Yeşil Sol, ESP, Halkevleri üyelerinin katıldığı açıklamada, “HDP’yi Savunuyoruz” pankartı açıldı.

Ortak basın açıklamasını okuyan İHD Adana Şube Başkanı Yakup Ataş, Başaran’a yönelik tehdidi kınadıklarını belirtti. Tehdidin bir kişi ya da partiye değil tüm Türkiye ve halkların iradesine yönelik olduğuna vurgu yapan Ataş, “İnsan hak ve özgürlüklerinin temel esaslarından biri olan siyasi örgütlenme hakkını engellememeliler. Adana Emek ve Demokrasi Güçleri olarak HDP’ye ve Başaran’a yapılan bu saldırı ile tehditleri kabul etmediğimizi belirtiyor tüm toplumsal kesimleri barışa, demokrasiye ve insan haklarına sahip çıkmaya çağırıyoruz” dedi.

HATAY

Hatay Emek ve Demokrasi Güçleri ile HDP Hatay İl Örgütü, de HDP’ye yönelik saldırıyı protesto etti. HDP İl Örgütü binası önünde yapılan açıklamada, “Geçmişten aldığımız güç ve devrimci miras ile asla yılmadık yılmayacağız” ve “Kadın iradesi ve mücadelesi ile faşizmi yıkacak!” pankartları açıldı. HDP Hatay İl Eşbaşkanı Kerem Nalbant, saldırının toplumsal muhalefeti susturma ve tesfiye etmeye yönelik olduğunu belirtti. Nalbant, “HDP’yi savunmak demokratik siyaseti savunmaktır. HDP’yi savunmak Türkiye halklarının özgür ve demokratik ortak geleceğini savunmaktır” dedi.

HDP İskenderun İlçe Örgütü de aynı kapsamda açıklama yaptı. Siyasi parti ve sivil toplum örgütlerinin temsilcilerinin katıldığı açıklamada, “HDP umuttur susturulamaz” pankartı açıldı. HDP İskenderun İlçe Eşbaşkanı Abdurrahim Şahin, Deniz Poyraz’ı korumayan polisin 3 provokatörü koruduğunu belirterek, Başaran’ı tehdit eden polisin tutuklanmasını istedi.

MERSİN

HDP Mersin İl Örgütü, saldırıyı binalarının önünde yaptıkları açıklamayla protesto etti. “Saldırılar ve tehditler bizleri yıldıramaz” pankartının açıldığı eylemde “Biji berxwedana HDP”, “Jin jiyan azadi” sloganları atıldı. Eylemde konuşan HDP Mersin İl Örgütü Eş Başkanı Hoşyar Sarıyıldız, “Partimize ve partili arkadaşlarımıza yapılan en ufak bir saldırıyı kabul etmiyor; Genel merkez binamızın ablukaya alınmasını, Milletvekillerimizin ölümle tehdit edilmesini ve Partili arkadaşlarımızın hukuksuzca gözaltına alınmalarını kabul etmiyor bu anlayışı kınıyoruz” dedi.

ANTALYA

Antalya Emek ve Demokrasi Güçleri, Attalos Heykelli önünde yaptıkları basın açıklaması ile HDP Genel Merkezi’nin önünde polisin provokasyonunu ve Kadın Meclisi Sözcüsü Ayşe Açar Başaran’a yönelik hakaret ile hedef göstermesini protesto etti. “Baskılar, gözaltılar, tutuklamalar bizi yıldıramaz” ve “HDP yalnız değildir” pankartının taşındığı açıklamada, HDP Antalya İl Eşbaşkanı Ahmet Kaya, yaşanan provokasyona tepki gösterdi.

KARS

HDP Kars İl Örgütü de partilerine yönelik saldırıları kınadı. Parti binasında yapılan toplantıda açıklamayı okuyan İl Eşbaşkanı Cengiz Anlı, “HDP; savaşa karşı barışı, ölümlere karşı yaşam siyasetini savunduğu için tehdit altındadır. HDP’yi savunmak demokratik siyaseti savunmaktır. HDP’yi savunmak Türkiye halklarının özgür ve demokratik ortak geleceğini savunmaktır” dedi.

ŞIRNAK

Şırnak’ın Cizre ve Uludere ilçelerinde HDP’ye yönelik saldırı protesto edildi. HDP Cizre İlçe Örgütü önünde yapılan protesto eylemine, TJA aktivistleri, Barış Anneleri Meclisi üyeleri, HDP Milletvekili Hüseyin Kaçmaz ile Silopi ve İdil’den çok sayıda partili katıldı. “HDP halktır, kimse halkın iradesini kıramaz” yazılı pankartın açıldığı eylemde konuşan HDP Cizre İlçe Eşbaşkanı Zilan Ecevit, partilerine yönelik daha önce yaşanan saldırıları hatırlatarak, “Organize edilen bu saldırı, HDP ve toplumsal muhalefeti susturmaya, tasfiye etmeye yöneliktir” dedi.

HDP Milletvekili Hüseyin Kaçmaz, saldırının provokasyon olduğuna dikkat çekerek, “Genel merkezimiz apaçık bir şekilde Süleyman Soylu’nun talimatıyla parti binamızın önüne getirilen 3 provokatörün saldırısına maruz kalmıştır. Düşman politikası karşısında pes edecek, diz çökecek tek bir HDP’li bile bulamazlar” dedi.

Uludere ilçesinde de halk saldırıları protesto etti. Uludere Çeşmesi önünde yapılan açıklamaya, HDP Şırnak Milletvekili Nuran İmir, HDP Şırnak İl Eşbaşkanları Abdullah Güngen ve Sabuha Akdağ ile Beytüşşebap ilçesinden partililer katıldı. “HDP gel e. Kes nikare îradeya gel bişkîne” yazılı pankartın açıldığı eylemde konuşan HDP Şırnak İl Eşbaşkanı Sabuha Akdağ, provokasyon girişmelerine karşı mücadele edeceklerini belirterek, alanlarda olmaya devam edeceklerini söyledi.

HDP Şırnak Milletvekili Nuran İmir, AKP-MHP iktidarı tarafından kaos ve huzursuzluğun örgütlendiğini belirterek, iktidarın devletin bütün imkanlarıyla kadınlara ve demokrasi güçlerine saldırdığını söyledi. İmir, “Saldırılardan sonuç alamazlar. Yaptıkları bütün kirli hesaplar, halkımızın direnişi ve mücadelesiyle kaybedecektir. Yaptıkları hesaplar tutmadıkça, kanunsuz ve hukuksuz adımlar atıyorlar. Düşman hukukuyla halkımıza, partimize saldırıyorlar. Bugün kirli politikalarıyla halkların başına bela olmuş bu iktidar, halklara ölümden, talandan başka bir şey vermiyor” ifadelerini kullandı.
İZMİR

İzmir’de Demokrasi İttifakı bileşenleri, HDP Genel Merkezi’ne yönelik saldırıya ilişkin Alsancak Türkan Saylan Kültür Merkezi önünde basın açıklaması yaptı. “Provakasyona geçit yok, HDP yalnız değildir” pankartının açıldığı açıklamada “HDP hakları birleştirir, demokrasiyi güçlendirir. HDP kapatılamaz” ve “Suçluların ittifaki değil, halkların ittifakı kazanacak” dövizleri taşındı. Sık sık “Faşizme karşı omuz omuza”, “Birleşe birleşe kazanacağız”, “Kahrolsun faşizm yaşasın mücadelemiz” ve “HDP susmadı, susmayacak” sloganları atılan açıklamaya HDP milletvekilleri Murat Çepni, Musa Piroğlu, DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, demokratik kitle örgütü temsilcileri ve çok sayıda yurttaş katıldı.

Açıklamayı okuyan Toplumsal Özgürlük Partisi üyesi İpek Karanfil, “AKP-MHP suç ittifakı, HDP’ye saldırı üzerinden kendi bekasını inşa etmeye çalışıyor. Bu saldırıların bir tanesi de HDP Diyarbakır İl Binası önünde gerçekleştiriliyor. Aileler kullanılarak gerçekleşen bu provakasyon, bizatihi siyasal iktidar tarafından organize edilmektedir. Bu ülkede yaşanan tüm sorunların sorumlusu bizzat iktidarın kendisidir. İktidar ise sorunları çözmek değil, sorunlardan kendisine rant elde etme peşindedir. Başta Kürt sorunu olmak üzere HDP sorundan beslenenlere karşı kararlıca çözümü gerçekleştirme mücadelesi vermektedir” dedi.

‘ABLUKA DAĞITILSIN’

Kumpas davalarının ardından provakasyon girişimlerinin devreye sokulduğunu anımsatan Karanfil, “Daha önce İzmir, Adana, ve İstanbul’da farklı şekillerde devreye sokulan katliam ve provakasyon hamleleri, dün de Ankara’daki HDP Genel Merkez önünde gerçekleştirilmeye çalışıldı. Talimatını AKP’nin İçişleri bakanının verdiği ve polislerin kullanıldığı bu provakasyonun parçası olmamak ve girişimi boşa çıkarmak için sağduyu içinde çaba sarf eden HDP üyeleri, avukatları, merkez yöneticileri zorbaca saldırıya uğradı ve gözaltına alındı. Kirli bir oyun oynamaya çalışan iktidarı uyarıyoruz: Gözaltına alınan HDP üye, yönetici ve avukatları derhal serbest bırakılsın. HDP Genel Merkezi önündeki polis ablukası derhal kaldırılsın. Batman Milletvekili Ayşe Acar Başaran’ı tehdit eden kişi hakkında derhal soruşturma ve yargılama başlatılsın” diye konuştu.

ÇEPNİ: SİZ BİR HİÇSİNİZ

Ardından konuşan HDP İzmir Milletvekili Murat Çepni ise, HDP’ye yönelik saldırıların enflasyonun yüzde 70 olarak açıklandığı günlerde yapıldığını kaydetti. Çepni, “AKP-MHP iktidarı ne zaman HDP’ye saldırıyorsa milyonlarca işçi hemen cebini kontrol etmelidir. Emin olun ki o anda hırsızlık peşindeler. Saraydan emir almış emir eri milletvekilimize ‘benim kim olduğumu biliyor musunuz’ demiş. Ayse Acer Başaran ve HDP yoksulluğa karşı mücadele eden isçidir, dağını, taşını talana karşı korumak isteyen köylüdür, inkara karşı direnen Kürt halkıdır. Siz ise üstünüzdeki üniformayı çıkardığınız kocaman bir hiçsiniz. Siz soylunum emir erlerisiniz. Her türlü suça bulaşmış olanlar bize vatan millet edebiyatı yapiyor. Siz suçtan beslenenlersiniz, hırsızsınız. HDP o örtüyü kaldırıldığı için saldırıyorsunuz. Ama meydanlardan aldığımız güçle faşizmi yeneceğiz” ifadelerini kullandı.

KADINLARDAN AÇIKLAMA

Kadınlar Birlikte Güçlü İzmir, HDP Genel Merkezi’ne yönelik polisin provokasyon girişimi ve Kadın Meclisi Sözcüsü Ayşe Acar Başaran’a yönelik tehdidi Türkan Saylan Kültür Merkezi önünde yaptığı basın açıklamasıyla protesto etti.

Açıklamayı yapan Kadınlar Birlikte Güçlü oluşumu üyesi Berfin Büyükertaş, Başaran’ının, demokrasi, barış, emek ve kadın mücadelesi verdiğini söyleyerek, saldırıyı kınadı. Büyükertaş, “Geçmiş olsun dileklerimizi ve dayanışma duygularımızı iletiyoruz. Bu saldırının hesabını soracağız! Yalnız değilsin Ayşe! Hiçbir kadın yalnız değildir!.” dedi.

‘SALDIRI MÜNFERİT DEĞİL’

Kadınları yaşamın her alanında her an erkek-devlet şiddetine maruz kaldığına dikkati çeken Büyükertaş “Kadınların sesine, soluğuna, itirazlarına, kahkahasına, direnişine tahammül edemeyenler çareyi şiddet ve katletmekte buluyorlar. Bizleri tehdit ve baskı ile susturabileceklerini zannediyorlar. Bizler biliyoruz ki, kadınlara yapılan saldırılar münferit değildir. Failler erkek devlet tarafından korundukları için bu kadar cüretkar, bu kadar pervasız, bu kadar rahat! Deniz Poyraz’ın katiline ‘Kardeşim…’ diyenlerdir Ayşe’ye ‘çivilerim’ tehdidini savuranlar! Ve nefret saçan dili ile, katilleri aklayan mahkeme kararları ile siyasi iktidardır tüm bunların arkasındaki güç!” diye belirtti.

Kadınların birbirlerinden güç aldığını ifade eden Büyükertaş, kimsenin kadınları susturmaya, korkutmaya çivilemeye gücünün yetmeyeceğini belirtti.

URFA

Urfa Emek ve Demokrasi Platformu, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Genel Merkezi’ne yönelik polisin provokasyon girişimi ve Kadın Meclisi Sözcüsü Ayşe Acar Başaran’a yönelik tehditi protesto etmek için Ahmet Bahçıvan İş Merkezi önünde basın açıklaması yaptı. Açıklamaya platform birleşenlerinin yanı sıra HDP Urfa Milletvekilleri Ömer Öcalan, Ayşe Sürücü, Urfa Barış Anneleri Meclisi üyeleri, Özgür Kadın Hareketi (TJA) aktivistlerinin ile çok sayıda yurttaş katıldı. “HDP’yi savunuyoruz” pankartının açıldığı açıklamada konuşan Emek ve Demokrasi Platformu Dönem Sözcüsü Gökhan Dayık, HDP’ye dönük saldırının halka dönük olduğunu belirterek “Söz konusu polis memurunun derhal görevden alınarak hakkında adli ve idari yönden etkili bir soruşturma yapılması gerekmektedir. Aksi durum polis memurunun kurumsal bir cezasızlıktan faydalandığı anlamına geleceğinden milletvekillerini tehdit ve saldırılara açık hale getirecektir” dedi.

Ardından söz alan HDP Urfa İl Eşbaşkanı Ziya Çalışkan, HDP’nin mücadeleci bir gelenekten geldiğini belirterek, hakların umudu olduğunu söyledi. HDP Urfa Milletvekili Ayşe Sürücü ise Ayşe Acar Başaran’a dönük tehditlerin bütün kadınlara dönük olduğunu dile getirerek “Hiçbir zaman kadınlar baş eğmedi. HDP bütün saldırılara karşı dimdik ayakta” dedi. HDP Urfa Milletvekili Ömer Öcalan da tehditlerin “Çöktürme planının” devamı olduğunu belirterek, amacına ulaşamayacağını sözlerine ekledi.

Açıklama “HDP halktır halk burada”, “Gün gelecek devran dönecek AKP halka hesap verecek” sloganları ile son buldu.

Siverek HDP İlçe Örgütü, saldırı ve tehditlere dair Kanlıkuyu Meydanı’nda basın açıklaması gerçekleştirdi. “HDP yalnız değildi” pankartının açıldığı açıklamaya çok sayıda sivil toplum örgütü temsilcisi destek verdi. Açıklamada konuşan HDP Siverek İlçe Eşbaşkanı Mehmet Kültür, HDP’nin saldırılara karşı geri adım atmayacağını belirtti. Açıklama “HDP halktır halk burada” sloganları ile son buldu.

ANTEP

HDP Antep İl Örgütü, partilerine karşı gerçekleştirilen polis provakasyonu ve HDP Kadın Meclisi Sözcüsü Ayşe Acar Başaran’a yönelik saldırı tehdidine dair Yeşilsu Parkı’nda basın açıklaması düzenledi. Açıklamaya HDP Antep Milletvekili Mahmut Toğrul, Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Eş Genel Başkanı Mehmet Bozgeyik, Basın Yayın İletişim ve Posta Emekçileri Sendikası (Haber-Sen) Genel Başkanı Mesut Balcan ile bir çok siyasi parti ve sivil toplum örgütü temsilcisi katıldı. Açıklamada konuşan HDP Antep Milletvekili Mahmut Toğrul, partilerinin sürekli olarak saldırı ve provakasyonlara maruz kaldığını belirterek, “Partimiz her gün sözcülüğünü Süleyman Soylu’nun yaptığı provakasyonlara maruz kalıyor” dedi. Ardından konuşan HDP Antep İl Eşbaşkanı Avni Binici, “Güvenlik güçlerinin bu tutumunu ve kolluk güçlerine bu cesareti veren siyasi erkin bu yaklaşımını kabul etmiyor ve kınıyoruz” diye belirtti.

Açıklama “HDP burada dimdik ayakta”, “Faşizme karşı omuz omuza” sloganları ile son buldu.

MALATYA

Saldırı ve tehditlere tepki gösteren HDP Malatya İl Örgütü ise parti binasında basın toplantısı düzenledi. Toplantıda konuşan HDP Malatya İl Eşbaşkanı Perihan Yücekaya, “Kamuoyu önünde gerçekleşen bu vahim saldırıyı kınıyor, saldırıda yer alan kişilerin derhal görevinden el çektirilerek, sorgulanması için Cumhuriyet savcılarını göreve davet ediyoruz” dedi.

ADIYAMAN

HDP Adıyaman İl Örgütü ise saldırı ve tehdide dair parti binasında basın toplantısı düzenledi. Partili ve birçok sivil toplum kuruluşu temsilcisinin katıldığı toplantıda konuşan HDP Adıyaman İl Eşbaşkanı Bekir Gürbüz “HDP tüm halkların inançların gençliğin ve kadınların partisidir. Ne olursa olsun HDP savaşa karşı barışı ölümlere karşı yaşama siyasetini savunduğu için tehdit altında olduğunu tüm kamuoyunun bilmesini isteriz. Bu saldırıların ve tehditlerin Türkiye halklarının ortak yaşama iradesine ve kardeşliğine dönüktür. Bedeli ne olursa olsun HDP eşitlik, özgürlük ve barış mücadelesinden vazgeçmeyecektir” şeklinde konuştu.

POPÜLER FOTO GALERİLER

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları DHA (Dicle Haber Ajansi) kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.