Dicle Haber Ajansı

Tüm E’meklileri Kapsıyor

Tüm E’meklileri Kapsıyor
358
24 Haziran 2023 - 10:30

Emekli aylıklarına ve memur maaşlarına dev zam! Emekli ve memur maaşları için kritik tarih verildi. Emekli aylıkları ve memur maaşları hesaba yatıyor. Emekli ve memurlar için tahsis numarasına göre ödeme takvimi belli oldu. Öte yandan Emekli ve memur maaşlarına gelecek zam oranları açıklandı.Emekliye ödenecek
Emekli ve memurların yeni olası maaşları ortaya çıktı. Peki emekli ve memur maaşları ne zaman hesaba yatacak? Emekli bayram ikramiyeleri ne zaman ödenecek? Yeni polis, öğretmen, hemşire, doktor, avukat, imam maaşı ne kadar olacak? İşte emekli ve memur maaşlarıyla ilgili son dakika tüm detaylar… Haziran ayı emekli maaşları ve bayram ikramiyesi ne zaman ödenecek? Recep Tayyip Erdoğan, Kurban Bayramı öncesinde 16 milyon vatandaşa emekli maaşı ve bayram ikramiyesi ödemesi yapılacağını açıkladı. Bayram öncesinde asgari ücret mesaisi hareketlenecekken, bayram sonrasında da emekli ve memur maaşları için yoğun gündem Türkiye’yi bekliyor olacak. TÜİK tarafından açıklanan yeni rakamlar ışığında hesaplamalar değişti. En düşük emekli maaşı 7.500 TL olarak açıklanmıştı. Haziran ayında açıklanacak enflasyon verisi ile maaş hesaplamaları netleşmiş olacak. Peki bayram ikramiyesi ne kadar olacak, ne zaman yatacak? İLK FORMÜL ORANSAL ZAM Halen en düşük memur aylığı 11 bin 848 lira seviyesinde bulunuyor. Eğer Temmuz zammı tamamen oransal olarak uygulanırsa, yaklaşık yüzde 90’a varan artış söz konusu olacak. Memurlara mevcut düzenleme kapsamında yüzde 6 zam ve ilk 6 aylık enflasyonun yüzde 8’i aşan kısmı üzerinden fark hesaplanacak. Çıkacak orana eklenecek refah payı ile zam en düşük memur emeklisi aylığı için yüzde 85.68’e tamamlanacak. Halen aile yardımı dahil 11 bin 848 lira olan en düşük memur maaşı yaklaşık yüzde 85.68 artışla 22 bin lira olacak. ÜÇÜNCÜ FORMÜL SEYYANEN Üçüncü formülde ise oransal artış yerine direkt seyyanen artış söz konusu olacak. Burada da 11 bin 848 liralık en düşük memur maaşına 10 bin lira seviyesinde seyyanen artış yapıldığında aile yardımı dahil en düşük maaş 22 bin liraya yükselecek. MAAŞA GÖRE KADEMELİ ZAM Memurlarda yukarıya doğru yapılacak artış farklılaşacak. En düşük maaşın üzerinde ücreti olanlarda kademeli bir artış söz konusu olacak. Hayata geçirilecek düzenlemeyle maaşlara ve görevlere göre farklı zam oranları ortaya çıkacak. Yeni maaşların Temmuz ayı ile birlikte ödenmesi de planlanıyor.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
EN ÇOK KAZANANLAR
    EN ÇOK KAYBEDENLER
      EN ÇOK İŞLEM GÖRENLER
        BUGÜN 1000TL NE OLDU?
        • -

          BORSA

        • -

          DOLAR

        • -

          EURO

        • -

          ALTIN

        KUR ÇEVİRİCİ

        Para Birimi

        Çevrilecek Para Birimini Seçin

        Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları DHA (Dicle Haber Ajansi) kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.