Dicle Haber Ajansı

30 KİŞİYİ TEK BAŞINA!

30 KİŞİYİ TEK BAŞINA!
579
30 Ağustos 2022 - 8:29

Türkiye’de geçtiğimiz temmuz ayında balıkçıların ağına takılması büyük panik yaratan koni salyangozuyla ilgili uzmanlardan yeni uyarılar geldi. Uzmanlar, koni salyangozunun dünyanın en zehirli hayvanları sıralamasında üstte olduğunu belirterek, 30 kişiyi aynı anda ve çok hızlı şekilde öldürecek güce sahip olan hayvana karşı dikkatli olunması çağrısında bulundu. Koni salyangozunun hızı için “Sokarsa kefensiz mezara koyar” yorumunda bulunuldu.

Türkiye’de de geçtiğimiz aylarda ilk defa görülen bir canlıyla ilgili uzmanlar tarafından önemli uyarılarda bulunuldu. Öldürücü zehre sahip olması nedeniyle hayli korkulan Koni salyangozu, Marmaris’te balıkçılık yapan vatandaşların ağına takıldı. Genellikle Avustralya’nın sığ kıyılıklarında yaşayan Koni salyangozunun denizlerimizde ortaya çıkması, uzmanların da çalışmalara başlamasına neden oldu.

UZMANLARDAN YENİ UYARI

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi ülkemizde ilk kez görülen bu tür için acil çalışmalara başladı. Dünyanın en tehlikeli türlerinden biri olan Koni salyangozu 30 kişiyi aynı anda öldürecek güce sahip olması nedeniyle büyük bir korku yaratıyor. Uzmanlar, hem yılandan hem de timsahtan daha korkutucu olan bu türe karşı dikkatli olunması çağrısında bulundu.

ZEHİRLİ ZIPKININI KULLANIYOR

Koni salyangozları vücutlarında birbirinden farklı sofistike kimyasal maddeler üretir ve bunları bir avlanma stratejisi doğrultusunda sırayla kullanırlar. Avustralya’da, Endonezya’da Asya ve Büyük Okyanus’un sıcak sularında yaşayan bazı koni salyangozları çok zehirlidirler ve küçük balıkları, solucanları ve yumuşakçaları avlamak için ustalıkla zehirli zıpkınlar kullanırlar.

POPÜLER FOTO GALERİLER

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları DHA (Dicle Haber Ajansi) kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.