Dicle Haber Ajansı

‘Federe Kürdistan Bölge Parlamentosu işgale sessiz kalmamalı’

‘Federe Kürdistan Bölge Parlamentosu işgale sessiz kalmamalı’
370
23 Nisan 2022 - 11:51

Federe Kürdistan Bölgesi’ndeki gazeteciler, bölgesel hükümetin ve parlamentonun Türkiye’nin saldırılarına karşı sessiz kalmaması gerektiğini belirtti.

Türkiye’nin KDP özel güçlerinin ortaklığıyla Federe Kürdistan Bölgesi’ndeki Zap, Avaşîn ve Metîna alanlarına başlattığı operasyonlar 7’nci gününde devam ediyor. Saldırılara Hewlêr’deki gazetecilerden geldi. Rojnews’e konuşan gazeteciler, operasyonların önünün bir an önce alınması gerektiğini söyledi.

‘KÜRTLERİN STATÜSÜ TEHLİKEDE’

Gazeteci Ferman Reşad, Kürdistan Bölgesi Yönetimi ve Kürdistan Bölgesi Parlamentosu’nun Türkiye’nin operasyonlarına karşı tepki göstermesi ve sessiz kalmaması gerektiğini belirterek, “Türkiye defalardır Kürdistan Bölgesi ve Irak topraklarını ihlal ediyor. Türkiye PKK’nin varlığı gerekçesiyle Kürdistan Bölgesi’ne saldırdığını belirtiyor ancak Türkiye, Kürdistan Bölgesi’ne karşıdır. Amacı Kürdistan Bölgesi’ni ele geçirmektir. Dolayısıyla tehlike hissedildikten çok daha büyüktür. Çünkü Türkiye, Kürdistan Bölgesi toprakları içindeki askeri hareketi kolaylaştırıyor ve üslere rahatlıkla gidiyor. Bu nedenle, Kürdistan Bölgesi hükümeti ve parlamentosu, Kürdistan Bölgesi’nin statüsü tehlike altındadır. Kürtlerden bir taraf Türkiye ile işbirliği yaparsa, tüm Kürtler zarar görüyor. Çünkü Türkiye bunu kendi çıkarları doğrultusunda kullanıyor ve stratejisi açıktır. Kürdistan Bölgesi’nin ve Kürt halkının statüsüne her şekilde karşıdır. Rojava ve Başûr Kürdistan’da Kürt halkına yönelik her koşulla saldırılar düzenliyor” dedi.

‘TÜRKİYE ENGELLENMELİ’

Gazeteci Hengaw Haşim, Kürdistan Bölgesi Parlamentosu’ndaki siyasi partilerin, Türkiye’nin saldırılarına karşı sessiz kalmaması gerektiğini vurgulayarak şunları söyledi: “Türkiye’nin, Kürdistan Bölgesi topraklarına yönelik saldırılarını durdurmak için parlamentoda özel bir oturum düzenlenmelidir. Türkiye’nin amacı, Kürdistan Bölgesi’nin tüm topraklarını ele geçirmek ve Kürdistan Bölgesi’nin ekonomisini, sermayesini ele geçirmektir. Ancak hükümetin bugüne kadar Türkiye’nin saldırılarına kayıtsız kalması soru işaretidir. Çünkü Kürdistan topraklarında tehdit çok yüksek. Türkiye engellenmelidir.”

POPÜLER FOTO GALERİLER

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları DHA (Dicle Haber Ajansi) kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.