Dicle Haber Ajansı

İsmailağa Cemaati’nin yeni lideri açıklandı

İsmailağa Cemaati’nin yeni lideri açıklandı
526
27 Haziran 2022 - 3:40

İsmailağa Cemaati lideri Mahmut Ustaosmanoğlu’nun vefatından sonra cemaatin yeni liderinin kim olduğunu açıkladı.. İşte Cemaatin başına bıraktığı yeni lider..

Hasan Kılıç olduğu açıklandı. İsmailağa Cemaati lideri Mahmut Ustaosmanoğlu’nun Fatih Camii’ndeki cenaze töreni büyük bir katılımla gerçekleşti. Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da cenaze töreninde bir konuşma yaptı. Erdğan, Ustaosmanoğlu için “İlim sahibi bir önderimizi uğurluyoruz” dedi. Erdoğan, 1965-66 yıllarında İsmailağa Camii’nde cuma namazlarına geldiğini ve buralarda Ustaosmanoğlu’nun sohbetlerine katıldığını da söyledi: “Sevgili kardeşlerim, bugün ilim, irfan ve hikmet sahibi bir önderimizi ebediyete yolcu ediyoruz. Ben hoca efendi hazretlerini 65-66 yıllarında iken Fatih İmam Hatip’te öğrenciyim, Cuma namazlarında genelde İsmailağa Camii’ne gelir, orada kendisini dinlerdik, kendisiyle müşerref olurduk. Zaman zaman Yavuz Selim Camii’nde sohbetlerinde bulunurduk.

Gerçekten bir ömür bu ümmetin manevi mimarı olarak bulunmuş hoca efendi hazretlerinin şarktan garba uzayan bir mücadele ve bu mücadelede de farz, sünnet bunlardan asla zerre kadar tavizinin olmadığını biliyoruz.” Ustaosmanoğlu’nun ölümü sonrası cemaatin liderinin kim olacağı sorusu da yanıt buldu. Mahmut Ustaosmanoğlu’nun oğlu Ahmet Ustaosmanoğlu, cemaatin yeni liderinin “Hasan Efendi” olarak anılan Hasan Kılıç’ın olacağını söyledi: “Son nefesimi kullanana kadar ben cemaatimin başındayım.

Yerime Hasan Efendi’yi cemaatimizin başına bırakıyorum.” 93 yaşındaki Ustaosmanoğlu’nun cenazesi için çok sayıda kişi de cami dışında törene katıldı. Fatih Camii’ne giden bazı yollar da kapatıldı. Mahmut Ustaosmanoğlu bir süredir böbrek rahatsızlığı nedeniyle yoğun bakımda tedavi görüyordu. Mahmut Ustaosmanoğlu kimdir? Mahmut Ustaosmanoğlu, 1929’da Trabzon’un Of ilçesinde doğdu. Trabzon’un Tavşanlı köyünden olan Ustaosmanoğlu, küçük yaşta dini dersler aldı. Askerliği sonrası 1954’te Ali Haydar Efendi’nin teklifini kabul ederek İsmailağa Camii’nde imamlığa başladı. Bu görevini 1996’da 65 yaşını doldurması sebebiyle emekli olana dek sürdürdü. 2010 yılında İstanbul’da düzenlenen Uluslararası İnsanlığa Hizmet Sempozyumu’nda Ustaosmanoğlu’na “İslam’a Üstün Hizmet Ödülü” verildi. Ustaosmanoğlu’nun yetiştirdiği ünlü öğrencileri arasında “Cübbeli Ahmet Hoca” olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü de bulunuyor.

POPÜLER FOTO GALERİLER

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları DHA (Dicle Haber Ajansi) kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.