Dicle Haber Ajansı

Konuştuğu kişi ise

Konuştuğu kişi ise
490
16 Nisan 2022 - 1:59

Kimse inanmadı İstanbul’dan U.Ç isimli k-adın, her g-e-c-e e-şi u-y-uduktan sonra kalkıyor ve sesli olarak konuşuyor. Kocası e-şinin bu durumunu fark ediyor ve her g-e-c-e u-y-urmuş gibi yapıp , e-şi kalktığında onun kiminle ve ne konuştuğunu anlamaya çalışıyor. ‘’E-şim beni hiç umursamıyor.

Akşama k-adar onun yolunu 4 gözle bekliyorum, Her g-e-c-e k-arısının kalkıp biriyle konuştuğundan şüphelenen koca 2 senelik evli e-şini mahkemeye başvurdu. Tüm gerçekleri mahkemede öğrendi. Tüm gerçekleri mahkemede öğrendi. ama o her geldiğinde yorgunum, canım sıkkın diyerek, nasılsın sorularıma bile ters cevap veriyor. Bugün az kazandım, bugün şu firma ile sıkıntı yaşadım, istediğim k-adar fazla para kazanamıyorum birde şimdi senin dırdırınımı dinleyeceğim diyor. Halbuki ben dırdır değil, onunla sohbet etmek istiyorum.

Ben zayıfım, ilgi beklerim, hadi ilgi göstermesin ama bana hep kö-tü sözler söylüyor, işte yaşadığı sıkıntıların a-cısını hep benden çık-arıyor. Sen ise o k-adar şefkatli ve iyisin ki, ben huzur buluyorum, rahatlıyorum. O yüzden artık g-e-c-enin bu saatini özlemle çeker oldum’’ gibi konuşmalarına şahit oluyor.

Kocası k-arısının konuşmalarını asla yüzüne vurmuyor. Bu konuşmalarını duydukça e-şine daha sert davranmaya başlıyor. Artık evde ne huzur ne düzen kalmıştır. Koca artık bu konuşmalardan aldatıldığına kesin kanaat getiriyor ve e-şine bunun hesabını sadece mahkemede sormaya k-arar veriyor ve boşanma davası açıyor. U.Ç. bo-şanma kağıdını görünce bir ş-ok daha yaşıyor.

Mahkeme günü geliyor ve hakim k-adına soruyor. ‘’E-şini aldatıyormuşsun. Başkalarıyla g-e-c-e yarıları saatlerce konuşup e-şini aldattığını iddia ediyor ‘’ diyor. K-adın neye uğradığını şaşırıyor ve bo-şanma gerekçesinde konuştuğu kişiyle neler konuştuğunu hakim tek tek okuyor.

K-adın bir anda kocasının gözlerine ağlayarak bakıyor. Kocasında ise sert ve nef-ret dolu bir ifade. K-adın; E-şimi sevmiyorum, istemiyorum diye bo-şanacağını beklerken, bu duydukları k-arşısında ş-ok oluyor ve her şeyi anlatıyor. ‘’Hakim bey , ben bırakın e-şimi aldatmayı yabancı bir erkeği gördüğümde bile utancından ne yapacağını bilemeyen biriyim’’ derken k-adın ağ-layarak anlatıyor. ‘’Akşamları ben e-şimi hasretle beklerken o benimle hiç ilgilenmedi.

Bana hiç iyi söz sarf etmedi, bazen bana ha-k-aret etti, bazen bağırdı, ama ben yine de işinde yaşadığı sıkıntılardır diye söz etmedim. Yıllarca sürdü bu. Ben kendimi yapayalnız hissederken ben her g-e-c-e e-şim u-y-uduktan sonra kalk-arak abdestimi alır, 2 rekat teheccüd namazı kılar ve elimi açar tüm sıkıntılarımı, dertlerimi Allah’a sesli sesli arz ederim. Beni dinleyen, anlayan, bana moral veren, bana huzur veren Allah’a yalvarırım. Bana sabır ver. Ben e-şimi çok seviyorum. O benimle hiç ilgilenmiyor ama olsun, ben bu evde kendimi güvende hissediyorum.

Her g-e-c-e kalkıp seninle konuşmak, sana derdimi anlatmak için bile güvenli evde olmak bana yetiyor. Sen bana o k-adar huzur veriyor ki, sen benim derdimi de anlıyorsun, senle konuştuğumda duyduğum huzur yetiyor. Şefkatin o k-adar güzel ki. İyi ki varsın gibi dualar ediyorum.’’ Dedikten sonra kocasına başını çeviren k-adın, kocasının başını yere indirdiğini gördü.

K-adın: ‘’Hakim bey ke-şke ö/lseydim de, böyle bir o-lay ile k-arşılaşmasaydım’’ diyerek ağlaması daha da arttı.. Hakim bu anlatılanlardan sonra kocasına dönerek, kocasına sordu ‘’söyleyeceğin bir şey var mı!’’ Kocası tek şey söyledi. ‘’K-arım beni affetsin, bundan sonra onu asla üzmeyeceğim, ben hatamı anladım hakim bey’’ dedi… Hakim erkeğe tek şey söyledi. “Aslında bana kalırsa su-çlu olan sizsiniz. İşiniz k-adar ailenize önem verseniz hay-a-t ve toplum daha yaşanılır hale gelirdi. Ailesini ih-mal eden biri toplumda kime ne fayda sağlar ki!”

POPÜLER FOTO GALERİLER

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları DHA (Dicle Haber Ajansi) kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.