Dicle Haber Ajansı

Turşu Suyu İçmeye Başlarsanız Vücudunuzdaki Değişime İnanamayacaksınız

Turşu Suyu İçmeye Başlarsanız Vücudunuzdaki Değişime İnanamayacaksınız
508
24 Temmuz 2022 - 10:19

Kleopatra, turşunun sağlıklı kalmasına yardımcı olduğuna ve efsanevi güzelliğine katkıda bulunduğuna inanıyordu. Roma imparatorları, daha güçlü olmaları için birliklerine yemeleri için turşu verirdi. Ve ortaya çıktığı gibi, turşu suyu vücudunuz için harikalar yaratabilecek gerçekten büyülü bir içecektir.

1. Nefesinizi tazelemeye yardımcı olur

Ağız kokusuna ağzınızdaki bakteriler neden olur. Turşu suyundaki sirke güçlü bir dezenfektandır ve zararlı mikropları ve bakterileri öldürür. Dereotu ayrıca antibakteriyel özelliklere sahiptir ve sirke ile birlikte nefesinizin güzel kokmasını sağlayabilir.

2. Karnınızın sağlıklı kalmasına yardımcı olur

Turşu suyundaki dereotu ve sirke de bağırsak sağlığınıza fayda sağlayabilir. Sirke fermente bir gıda olduğu için midenizdeki iyi bakterilerin büyümesini teşvik eder ve sindirim sisteminiz için iyidir. Dereotu hazımsızlık ve mide kramplarına yardımcı olduğu kanıtlanmıştır.

3. Yorgun kasları rahatlatır

Bir araştırmaya göre, kaslardaki ağrıyı yatıştırmak için sadece 1/3 bardak turşu suyu yeterlidir . Turşu suyu, aynı miktarda su içmekten daha hızlı kas ağrılarına yardımcı olur. Araştırmalar bunun, turşu suyundaki sirkenin, kasları kramp yapan sinir sinyallerini durdurmaya yardımcı olabileceğinden kaynaklanabileceğine inanıyor .

4. Nemli kalmanızı sağlar

Susuz kaldıysanız ve uzun süredir çok egzersiz yapıyorsanız, sodyumlu bir şeyler içmek sıvı dengenizi daha hızlı geri kazanmanıza yardımcı olabilir. Sodyum, terlediğinizde kaybettiğiniz temel bir elementtir . Turşu suyu çok fazla sodyum içerdiğinden vücudunuzun daha hızlı iyileşmesine yardımcı olabilir.

5. Kilo vermenize yardımcı olabilir

Birçok çalışma , sirkenin metabolizmayı iyileştirdiğini, yağ yaktığını ve doğal olarak iştahı bastırdığını doğrulamaktadır . Biraz turşu suyu yudumlamak, diyetinize büyük bir fark yaratabilecek küçük bir katkı olabilir.

6. Kan şekerinizi kontrol altında tutar

Bir araştırmaya göre yemekten önce az miktarda sirke bile sağlığınıza fayda sağlayabilir . Tıp uzmanları, şeker hastalığından muzdarip hastalara yardımcı olabileceğine inanıyor. Başka bir çalışma, sirkedeki asetik asidin vücuttaki glikoz üretimini azalttığını göstermiştir .

7. Antioksidanlar açısından zengindir

Turşu suyu, vücudunuzu serbest radikallerin zararlarından korumaya yardımcı olan 2 temel unsur olan C ve E vitaminleri açısından zengindir. C ve E vitaminleri , vücudunuza sağladıkları diğer birçok faydanın yanı sıra bağışıklık sisteminizi güçlendirmeye de yardımcı olur.

POPÜLER FOTO GALERİLER

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları DHA (Dicle Haber Ajansi) kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.