Dicle Haber Ajansı

Vatandaş sürünüyor Bakan övünüyor

Vatandaş sürünüyor Bakan övünüyor
332
23 Haziran 2023 - 11:38

İhtiyaç sahipleri artınca, sosyal yardımlar ikiye katlandı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş ise ihtiyaç sahiplerine 450.8 milyon TL ek ödemeyi övünerek açıkladı.

Vatandaşın geçim mücadelesi gittikçe içinden çıkılmaz hale gelirken, temel ihtiyaçlarını karşılayamayacak durumdaki kişilerin sayısı da yükselişe geçti. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş da Kurban Bayramı öncesi temel ihtiyaçlarını karşılayamayacak vatandaşlara 450.8 milyon TL ek ödeme yaptıklarını adeta övünerek açıkladı. Geçen yıl Kurban Bayramı öncesi 223.7 milyon TL ek kaynak ayrılmıştı. İhtiyaç sahipleri her geçen gün artınca, sosyal yardım ödemeleri de katlandı.

KATLANARAK ARTIŞA GEÇTİ

Yapılan yazılı açıklamada ‘Türkiye Yüzyılı’nda sosyal refahı eşit bir biçimde dağıtmanın mücadelesini vereceklerini belirten Bakan Göktaş, “Dini bayramlarımız öncesinde ihtiyaç sahibi hanelerin temel gıda gereksinimlerini karşılayabilmesi için yılda iki kez destek veriyoruz. Talep odaklı değil, arz odaklı hale dönüştürdüğümüz sosyal yardımlarımıza hiçbir vatandaşımızı geride bırakmayacağız” ifadelerini kullandı. Geçtiğimiz yıl Kurban Bayramı öncesinde ihtiyaç sahipleri için 223.7 milyon TL ek kaynak ayrılmıştı. Sosyal yardımlar bir yılda tam iki katına çıktı. Dini bayramlar öncesinde Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yıllara göre yapılan yardım ödemeleri de katlanarak artışa geçti.

Yoksul ailelere bayram öncesi gıda yardımı
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından 2021’de Kurban Bayramı öncesinde yoksul ailelere ödenen gıda yardımı 183 milyon TL’ydi. Bu kapsamda bayramların öncesinde ihtiyaç sahiplerine temel gıda gereksinimlerini karşılayabilmesi için yıllara göre yapılan ek kaynak ödemeleri de yükseldi.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
EN ÇOK KAZANANLAR
    EN ÇOK KAYBEDENLER
      EN ÇOK İŞLEM GÖRENLER
        BUGÜN 1000TL NE OLDU?
        • -

          BORSA

        • -

          DOLAR

        • -

          EURO

        • -

          ALTIN

        KUR ÇEVİRİCİ

        Para Birimi

        Çevrilecek Para Birimini Seçin

        Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları DHA (Dicle Haber Ajansi) kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.