Dicle Haber Ajansı

Bu mucize bitki

Bu mucize bitki
437
12 Temmuz 2023 - 9:22

Obezite ile mücadelede, şeker hastalığında insülin direncini azaltıcı tesirlerinden kaynaklı güvenle kullanabilecekleri bir bitkidir. İşte bu mucizevi bitkinin adı karahindiba. Esasında çok tanıdık. Eskiden birbirimizin suratına üfleyerek oyun yapardık

Karahindiba bitkisinin karaciğerde hepatit virüsünü baskılayıcı, ödem çözücü ve karaciğer şişkinliklerini giderici özelliği var. Enzimlerde, karaciğer yağlanmalarında tüketimi çok süregelendır.

Ayrıca karahindiba, bağışıklık düzeneğinin güçlendirmesi, kansere karşı ve böbrek taşı tedavisinde de başarılı neticeler veriyor.

Ayrıca bitkinin köklerini salataların amacıylae katarak tüketebilirsiniz.

Diş beyazlatma ve cilt bakımında kullanılıyor

İlaç endüstrisi bu bitkinin diş beyazlatma ve cilde tesirlerinden süregelen olarak faydalanıyor. Not: Hamilelerin ve yaşlıların hekime danışmadan kullanmaması tavsiye ediliyor.

Karahindiba Nedir? Hakkında Detaylı Bilgi…

Aslandişi, Keklikotu, Radika, Şeytanarabası olarak da adlandırılan karahindiba bitkisine gerçekten çok da yabancı değiliz. Küçük hepimizin üfleyerek tüylerini uçurduğu bitkidir, karahindiba.

Karahindiba bileşikgiller ailesine aittir. İçi kengel diye adlandırılan acı bir sütle dolu uzun kazık kökü, rozet meydana getiren derin dişli yapraklarını ve yapraklardan daha uzun olan çiçek saplarını taşır.

Bu sapların tepesinde kömeç halindeki altın sarısı çiçekleri ilkbahardan sonbahar mevsiminin sonlarına kadar açar. Sonrasında çiçek kömeçlerinden meydana gelen ve tohumlarını taşıyan beyaz bir top görünüşündeki meyve kapçıkları en hafif rüzgarda uçup etrafa dağılır. Bitki bu şekilde döküp yaydığı tohumlarıyla çoğalmaktadır.

Karahindiba yüzde 5″e varan yüksek oranıyla en tesirli natural potasyum deposudur. A ve C vitamini ve nikotinik asit ile birtakım mineraller bakımından son derece zengindir. Bu yüzden yaprakları ve kökü salatalara eklenerek tüketilmektedir. Kökü, yaşken doğranarak salatalara koyulabilir. Kurutulan kökü fazlası ülkede öğütülüp acı hindiba kahvesi olarak içilmektedir.

Karahindiba’nın faydaları nelerdir?

İdrar söktürücü, böbrek ve karaciğer fonksiyonlerini destekleyici tesirleri bulunmaktadır.
Kökleri antiviral, iştah açıcı, safra kesesi ve karaciğer fonksiyonlerini destekleyici ve sindirime yardımcı özellikler taşırken, çiçekleri ise hem kuvvetli bir antioksidandır hem de bağışıklık sistemini güçlendirir.
Karahindiba, çiğ yenildiğinde ya da kurutulup çay biçiminde kullanıldığında, kan temizleyici, sindirim kolaylaştırıcı ve canlandırıcı tesirlere sahiptir.
Pankreas üstüne olumlu tesirleri bulunmaktadır ve böbreklerin çalışmasında aktif rol oynar.
Ergenlik sivilceleri karahindibanın kan temizleyici özelliklerini vasıtası ile iyileştirilebilirler.
Karahindiba, içerdiği mineral tuzların yanı sıra, metabolizma hastalıklarına karşı çok mühim maddeleri de içerir.
Sarılık ve dalak hastalıklarında da karahindiba kullanılır.
Kan temizleyici tesirleri vasıtası ile, Romatizma ve gut hastalıklarında da yardımcı olabilir.
Ve belki de en mühimlerden bir tanesi daha yararları hakkında. Yakın vakitte Kanadalı bilim adamları doğrultusundan oluşturulan ttesirklerin neticelerinde yalnızca 2 gün amacıylade rastgele bir yan tesir oluşturmadan kanserli hücreleri ortadan kaldırdığına dair tesirli bir bitki keşfetti.

İnsanların amacıylai rahatlatan bu güzel haber, 2009 yılından beri kara hindiba bitkisinin kanser üstündeki yararlarını inceleyen bilim adamlarından geliyor.

Kara hindiba bitkisinin köklerindeki faydaları anlatmakla bitiremiyoruz. Kara hindiba köklerini tedavi suretiyle kullanan hastalar son derece faydasını görmektedir.

Kara hindiba otu diğer otlar kadar ağızlarda dolaşan ve tabiatta yetişen bir ot olmadığı amacıyla faydalarını farketmekte geç kalındı.
Proje başladığından beri kara hindiba kökü özünü laboratuvar içerisinde hazırlanan formüllerle diğer insanların kanser hastalığı üstünde deneniyor.

Yapılan hastalık ttesirklerina göre;

Kan kanseri
Kolon kanseri
Pankreas kanseri
Kronik miyelomonositi
Lösemi

üstünde son derece tesirleri görünmektedir.

En mühim ispat olarak;kanser hastalığı taşıyan farelerin üstünde tecrübe hedefli oluşturulan proje,farelerin iyileşmesine yol açmıştır. Kara hindiba kökü sıhhatli olan hiç bir hücreye dokunmaz.

ara hindiba kökü formülü esasen 2015 yılından beri insanların üstünde denenmektedir. Hatta lenf ve kan kanserinde tedavi hedefli sarfedilen birinci aşamadır.

Uzmanlar,kara hindiba özünün en ölümcül rahatsızlık amacıyla bile mühim fonksiyon gördüğünü söylemektedir. En muhimi de natural tedavi tekniği olmasıdır.

Kara Hindiba Kökü Kanseri Nasıl İyileştiriyor?,

Kara hindiba kökünün asıl hedefi kanser hücrelerinde tespit edilen apoptozu harekete geçirmesidir.
Yani daha kolay bir söyleyişle, sıhhatli olan hücrelere hiçbir zararı bulunmamaktadır.Sadece kanserli hücrelere zararı bulunmaktadır.

Her ne kadar ttesirklerin başında olunsa da gelecekte tedaviler amacıyla en mühim makamda yer alacaktır.

Karahindiba çayı nasıl yapılır?

Malzemeler :

1 su bardağı kavrulmuş karahindiba kökü
Rezene tohumları
Karanfil
Tarçın
Kurutulmuş zencefil kökü,
1 çay kaşığı karabiber

Hazırlanışı:

Tüm baharatları sıcak bir tavada 30-45 saniye kadar kızartın.
Daha sonra kavrulmuş karahindiba kökünü üstüne ekleyin bir iki çevirdikten sonra ateşten alın.
Bu karışımdan 1 kaşık alarak bir su bardağı kaynamış suya ekleyin ve 5-10 dakika demlenmesini bekleyin.

Karahindiba Çayı Yan Etkileri

Karahindiba çayı genelde kullanması zarar vermeyen bir şifalı ürün olmakla eş güdümlü birtakım bünyelerde alerjik tepkilere namacıyla olabilir. Düretik tesirleri olan ilaçlarla eş güdümlü kullanılmamalıdır.

Diyabet ilaçları tüketiyorsanız karahindiba çayı tüketirken dikkatli olmalısınız zira aldığınız ilaçların tesirlerini azaltabilir. İshal şikâyeti olanlar doğrultusundan kullanılmamalıdır.

Bu mühim bilgi ve yöntemlerden daha çok bireyin faydalanması amacıyla, beğenip, paylaşmayı unutmamalısınız lütfen…

POPÜLER FOTO GALERİLER

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları DHA (Dicle Haber Ajansi) kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.