Dicle Haber Ajansı

Ara ara başınız dönüyorsa!

Ara ara başınız dönüyorsa!
391
27 Haziran 2023 - 12:44

Baş dönmesi oldukça yaygın
Vatandaşlar dep-remden sonra hem sağlık hem de psikolojik problemler yaşıyorlar. Yaşanan stres ve endişe hisleri birçok sağlık sorununa sebep olabiliyor. Vatandaşlar sürekli olarak dep-rem oluyormuş gibi hissettiklerini belirtiyor. Bu durumun en büyük nedenleri arasında vertigo hastalığı bulunuyor. Tıpta baş dönmesinin genel adı vertigo’dur. Vertigo, gerçekten dönme hissinden tutunda, tüm hareket halüsinasyonları vertigo olarak tarif edilir. Bunlar; etraftaki cisimler dönüyor olması, boşlukta kendini güvensizlik hissi, yerin ayağın altından kayıyormuş gibi olması hissi, bütün cisimler hareket ediyor, etrafında dönüyor hissi, deprem oluyor gibi hissetmek tanımlamaları vertigo için kullanılmaktadır.

VERTİGO TEDAVİSİ NASIL YAPILIR?
Vertigoda (Baş dönmesinde) önemli olan gerçek tanıyı koymaktır. Yani patolojinin nerden kaynaklandığını bulmaktır devamında tedavisi gelecektir. Çünkü tedavi hastalığa göre değişebilir. Tanı ve tedavi mutlaka uzman bir hekim tarafından konulmalıdır. Baş dönmeleri aynı zamanda ciddi hastalıkların habercisi olabilir. Böyle bir şikayetiniz varsa kısa sürede tıbbi birimlere başvurmalısınız.

Baş Dönmesine Doğal ve Bitkisel Çözüm

Bal = Eğer kan şekeri düşmesi sebebiyle başınız dönüyorsa doğal şeker barındıran baldan yardım alabilirsiniz. Bunun için bir bardak su içine 1 tatlı kaşığı bal ve bir miktar elma sirkesi ekleyip içebilirsiniz.

Nane = İçerdiği vitamin ve mineraller sayesinde nane baş dönmesi sorununa da çözüm oluyor. Aynı zamanda bağışıklık sistemini de güçlendiriyor.

Kabak çekirdeği = Bağışıklık sistemini de güçlendiren kabak çekirdeği içerdiği vitamin ve minerallerle baş dönmesine de çare oluyor.

Baş Dönmesine Hangi Bölüm Bakar?

Baş dönmesi, başlı başına bir hastalık değil de, bir hastalığın asıl nedenidir. Bu nedenle de yapılacak olan tüm incelemeler birden çok poliklinik muayenesini ve test sürecini mümkün kılabilir. Günümüzde en sık sorulan sorulardan birisi de baş dönmesi için hangi doktor gidilmesi gerektiği sorusudur. Nöroloji polikliniğinden randevu alınarak randevu sonucunda uzman doktorun gerçekleştireceği bir muayene ile hastalığın teşhis edilmesi için atılacak olan en önemli adımdır.

POPÜLER FOTO GALERİLER

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları DHA (Dicle Haber Ajansi) kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.