Dicle Haber Ajansı

Emekli Sandığı SSK Bağkur Hepsini Kapsıyor

Emekli Sandığı SSK Bağkur Hepsini Kapsıyor
247
27 Haziran 2023 - 12:40

Emekli Sandığı SSK Bağkur
YENİ ASGARİ ÜCRET BELLİ OLDU!

Bakan Vedat Işıkhan tarafından açıklanan yeni asgari ücret belli oldu. Ara zam ile yüzde 34 oranında artan maaş, brüt 13 bin 414, net 11 bin 402 TL olarak duyuruldu.

EMEKLİ BAYRAM İKRAMİYESİ VE MAAŞLARI BAYRAM ÖNCESİ ÖDENDİ!

Kabine Toplantısı sonrası açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan emeklilerin Kurban Bayramı öncesinde ikramiyelerini ve maaşlarını alacağını aktardı:

“Bir güzel haberimiz de emeklilerimize olacak, emeklilerimizin maaşları ve bayram ikramiyelerini kurban bayramı öncesinde ödeyeceğiz.”

Emekli maaş ve ikramiyeleri 17-23 Haziran`da ödendi. 14,4 milyon emekliye toplam 25,7 milyar lira bayram ikramiyesi ödemesi yapıldı.

MAAŞLAR TEMMUZ ZAMMI VE REFAH PAYI İLE BELLİ OLACAK

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, seçim öncesi yaptığı açıklamada çalışan, memur ve emekliye müjdeyi şu sözlerle vermişti:

”Eskiden 66 lira olan en düşük emekli maaşını 7500 liraya yükselttik. İnşallah 7500 liranın üzerindeki emekli maaşlarını düzeltmek için bir çalışma yapacağız. Asgari ücreti gözden geçireceğiz. Memurlarımızın maaşına Temmuz’da sadece enflasyon farkı eklemekle kalmayıp refah payı artışı da yapacağız.”

MEMUR VE EMEKLİ MAAŞLARI İÇİN 5 AYLIK ZAM ORANI BELLİ OLDU

Mayıs ayı enflasyon rakamları ile beraber 5 aylık SSK ve Bağ-Kur emekli zam oranı belli oldu. Buna göre, 5 aylık enflasyon oranı Yüzde 15,26 olarak hesaplandı.

EMEKLİ MAAŞ ZAMMI NE KADAR OLACAK?

Tahmini olarak hesaplanan 6 aylık enflasyon rakamları baz alındığında emekli zam oranının refah payı ile birlikte yüzde 30 veya 35 olması bekleniyor.

Konu ile ilgili son kararı ise Başkan Recep Tayyip Erdoğan verecek. Kaynak: SABAH COM

POPÜLER FOTO GALERİLER

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları DHA (Dicle Haber Ajansi) kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.