Dicle Haber Ajansı

Fakirlikten Kurtulamaz

Fakirlikten Kurtulamaz
519
28 Ağustos 2022 - 10:41

Bu konu başlıbaşına bir kitap ve araştırma konusu olduğundan, biz bu mevzuda söylenmesi gerekenlerin tümünü söylemeye çalışmayacak, bir takım tereddütlü veyahut ehemmiyetli noktalara deginmekle yetinecegiz.Bu konuda hiç unutulmaması şart olan en ehemmiyetli nokta,..

Fakirlik ve Rızık eşler arasında da cin- sel haramlar vardır. Bu haramların bir kısmı dâimîdir. Bir kısmı da geçicidir. Daimi haramların birincisi başkalarının yanında se-vi- mek ve il- şkide bulunmak. Bu hem dinimizce günahtır hem de toplumsal etik açısından ahlaklı bir şey değildir.E-şler arasında haram olan 9 şeyYüce Allah e-şleri birbirlerine helâl kılmıştır. Koca ka-rısının, kadın da kocasının cin-sel- liğindendilediği zaman istediği şekilde yararlanabilir. Fakat eşlerDaimi haramların ikincisi acı vererek ve acı verdirerek cin- sel il-ikide bulunmak. Bu kadına zarar vermektir. Erkek z-evk almak için e- şine zarar veremez. Bu hem dinimizce yasaktır hem de devlet kanunları ile suçtur.Daimi haramların üçüncüsü cin- sel görevden kaçınmak. Kadın erkeğine erkek de kadınına cin- sel yönden hizmet etmek zorunda. Daimi haramların dördüncüsü îlâ yapmak yani erkeğin ka- rısına yaklaşmamaya yemin etmesidir ve bu kesinlikle haramdır.

Daimi haramların beşincisi zıhâr yapmak yani bir kimsenin ka- rısını “sen bana anamın sırtı gibisin” tarzı söylemlerle benzetme yaparak onu kendisine haram kılması. Yani e- şinizi annenize benzetemezsiniz. Geçici haramların birincisi ise itikaf sürecinde il- iki yasağıdır. İtikafta iken cin- sel münasebette bulunulmaz.Geçici haramlardan biri de kadınların ay halleridir. Kadınların halk tabiri ile ay başı yani re- gl döneminde cin- sel münasebette bulunması yasaklanmıştır. Ay halinde cin- sel temas yasak ilen ka- rı koca arasındaki muhabbetler serbesttir. Ayrıca kadınların lo-ğusalık döneminde de il-ikiye girmesi yasaktır. Bu kadının sağlığı açısından son derece önemlidir. Erkeklerin bu kurala uymaması haram olduğu kadar kadına da zarar vericidir. Bu arada daimi haramlardan biri de arka organdan il-i kiye girmek. Bu kadına da erkeğe de haram kılınmıştır. Bilesiniz ki bu haramlarda siz insanlar için hayır vardır. Bu haramları işleyenlerin evlerinde hastalık ve fakirlik eksik olmaz. Sıkıntılar sürekli hale gelir. Siz siz olun Allah’ın sevmeyeceği hallerden sakının.

POPÜLER FOTO GALERİLER

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları DHA (Dicle Haber Ajansi) kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.