Dicle Haber Ajansı

Her gün kulağını sarımsak yerleştirdi

Her gün kulağını sarımsak yerleştirdi
4.458
12 Temmuz 2023 - 8:59

Her gün kulağını sarımsak koyan kadın bakın nasıl bir mucizeyle karşılaştı..Her gün kulağını sarımsak koyan kadın bakın nasıl bir mucizeyle karşılaştı .. er gün kulağını sarımsak koyan kadın bakın nasıl bir mucizeyle karşılaştı

Sarımsağın Sadece Bir Sebzeden İbaret Olmadığını Gösteren
Bu kullanım alanını kimse bilmiyor!

Acı tadı ve keskin kokusu yüzünden sarımsak yemekten çekinmişizdir. Fakat zaman içersinde sarımsağın gerçekten sağlığımız ve bağışıklık sistemimiz amacıyla ne kadar iyi bulunduğunun farkına varıp sarımsak tüketmeye başladık.

Peki sarımsağın yalnızca sıhhatli bir sebze olmadığını, diş ağrısı ve hem de balık tutmak gibi pek çok şeyde kullanımı kolay bulunduğunu biliyor muydunuz ?

Sarımsağın yararlı bulunduğu 10 değişik tekniği sizler amacıyla derledik.

1. Çatlak Camları Onarma

Sarımsak natural bir yapıştırıcıdır. Yani sarımsağın yapışkan kıvamındaki suyunu kırılgan nesnelerdeki küçük hasarları onarım etmek amacıyla kullanabilirsiniz. Yapmanız gereken tek şey sarımsağı ezip suyunu çıkarmak ve çatlak yere sürmektir.

2. Diş Ağrılarını Azaltma

Bazı günlerde diş hekimine gidecek zamanımız olmaz ve birdenbire gelen diş ağrılarının kendi kendisine geçmesi amacıyla dua ederiz.

Böyle hallerde sarımsağı natural bir ağrı kesici olarak kullanabilirsiniz. Sarımsak yoğun miktarda sistein içerir ve bu sayede anestezik bir tesir gösterir. Bir diş sarımsağı soyup ağrıyan dişinizin üzerinde ovalayın. Bu şekilde ağrıyı bir nebze azaltacaktır. Fakat sarımsağın tedavi edici özelliğinin olmadığını da aklınızda bulundurun ve dişinizdeki ağrının nedeni her ne ise, bir an evvelce bir diş hekimine gösterin.

3. Yüz Temizleyici

Eğer kimyasal mamüller yerine natural cilt bakım mamülleri kullanmayı tercih ediyorsanız, sarımsağı yüz temizleyicisi olarak kullanabilirsiniz. Sarımsak, antiseptik, antiviral ve mantar engelleyici bilhassare sahiptir. Yani sivilce, yara ve başka cilt hastalıkları ve alerjilerine karşı son derece tesirlidir.

Sarımsağı yüz bakımı amacıyla kullanmanın 2 yolu vardır. Birincisi sarımsağı direk cilde programktır. Bu teknikte 1 diş sarımsağı soyup yüzünüzün her yerine sürmektir. Yüzünüzü bu şekilde 15 dakika beklettikten sonra durulayın. Diğer bir teknik ise sarımsağı çiğ ve tüm olarak yutmaktır.

kaynak:cvresumemakecom

POPÜLER FOTO GALERİLER

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları DHA (Dicle Haber Ajansi) kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.