Dicle Haber Ajansı

Meğer Ocağıma incir Ağacı Diktinin Anlamı

Meğer Ocağıma incir Ağacı Diktinin Anlamı
303
25 Haziran 2023 - 2:23

İncir ağacı deyiminin anlamının ne demek olduğunu biliyor musunuz? İncir ağacı neden deyimlere konu olmuştur? İşte incir ağacının bilinmeyenleri… Kaynak Yeniçağ: Neden Ocağıma incir Ağacı diktin derler, biliyor musunuz? Sizde öğrenirseniz bu hatayı asla yapmayacaksınız Bir incir ağacının eve ne gibi bir zararı olur. İncir ağacı neden deyimlere konu olmuştur? İşte incir ağacının bilinmeyenleri… Kaynak Yeniçağ: Neden Ocağıma incir Ağacı diktin derler, biliyor musunuz? Neden incir ağacı evlerden uzağa dikilir?İncir ağacı yıllarca dilimizde en çok kullanılan değimlerden birine konu olmuştur.Peki “Ocağına incir ağacı dikmek” ne demektir?İncir ağacının eve ne gibi bir zararı vardır?
OCAĞINA İNCİR AĞACI DİKMEK NE DEMEK?Öncelikle “Ocağına incir ağacı dikmek” deyimi “Birinin evini barkını dağıtmak” ve “Birinin varlığına ya da saygınlığına yönelik harekette bulunmak” anlamlarında kullanılmaktadır

İNCİR AĞACININ ZARARI NEDİR? İncir ağacının dillere destan ve deyimlere konu olacak özelliği ise dikkat çekiyor.Şöyle ki bir incir ağacının kökleri tam bir baş belasıdır. Çok güçlü ve sık kökleri aşırı hızlı yayılmasıyla bilinir.Diğer bitki ve ağaç köklerinin aksine suya ulaşmak için beton plastik gibi engelleri kolayca delip geçebilmektedir. Yani evin su borularını, kanalizasyon kanallarını, temellerini incir ağacı kökleri uzun zaman içinde büyüyerek deler geçer. İncir ağacının toprak altındaki kökleri suyu bulmak için metrelerce uzar. İşte incir ağaçlarının evlerden uzağa dikilmelerinin nedeni budur. Peki bu Ocağıma incir ağacı diktin deyimi bununla bağlantılı bir şekilde şu şekilde deyimleşmiştir

Dilimize pelesenk olan incir ağacı deyiminin ne anlama geldiği birçok kiși tarafından merak ediliyor. Peki, ‘Ocağına incir ağacı dikmek’ deyimi ne demektir? İncir ağacının eve nasıl bir zararı olabilir?
Ocağına incir ağacı dikmek deyimi, bir kimsenin evini barkını dağıtmak ve birinin varlığına veya saygınlığına yönelik harekette bulunmak, anlamına gelmektedir.İncir ağacının deyimlere konu olan özelliğiyse oldukça dikkat çekici.Çünkü bir incir ağacının kökleri bașa bela olabiliyor. Çok güçlü ve sık kökleri olan incir ağacının kökleri çok hızlı ilerler ve önüne çıkan hiçbir engeli tanımadan ilerlemeye devam eder. Diğer bitki ve ağaç köklerinin yanı sıra suya ulașabilmek için beton plastik gibi engelleri kolay bir șekilde delip geçebilme özelliğine sahip.Yani bir evin su borularını, kanalizasyon kanallarını, temelini incir ağacı kökleri uzunyıllar boyunca, büyüdükçe delip geçeİncir ağacının toprağın altına gömülü olan kökleri suyu bulabilmek için metrelerce uzar gider. İște incir ağaçlarının evlerden uzak bir noktaya dikilmesinin nedeni de budur.

POPÜLER FOTO GALERİLER

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları DHA (Dicle Haber Ajansi) kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.