Dicle Haber Ajansı

Ptt’den Alabilirler

Ptt’den Alabilirler
301
20 Haziran 2023 - 1:23

Yüzleri güldüren açıklama!..Çocuğu olanlar PTT’den ödeme alabilirler çocuk başı 600 TL..Çocuk Yardımı Başladı! Ödemeler PTT Üzerinden Yapılacak.
Bu yardım, geri ödemesiz ve karşılıksız olarak verilmektedir. Geri ödemesiz
Çocuk yardımı başvuru şartları oldukça basittir. Doğum yapan tüm annelere SSK’lı olup olmadığına bakılmaksızın yardım ödemesi yapılır. Ancak, PTT üzerinden 1, 2, 3 çocuğu olan annelere ödeme yapabilmek için çocuğun canlı olarak dünyaya gelmiş olması gerekir. Çocuk yardımı başvurusu için herhangi bir belge veya form doldurmanıza gerek yoktur. Devlet, doğum yaptığınız tarihi ve çocuğunuzu doğrulamak için nüfus cüzdanınızı veya kimlik kartınızı isteyebilir. Bu belgelerle birlikte PTT şubesine giderek yardımı alabilirsiniz.

Çocuk yardımı ödemesi, 1 çocuk için aylık 400 TL, 2 çocuk için aylık 800 TL ve 3 çocuk için aylık 1.300 TL’ye kadar çıkabilir. Bu ödeme, doğumdan itibaren 2 yıl boyunca yapılmaktadır. Devletin sağladığı çocuk yardımı programı, yeni doğum yapmış annelere büyük bir destek sağlamaktadır. Başvuru şartları oldukça basit olduğu için, bu yardımdan yararlanmak isteyen annelerin kolaylıkla başvuru yapabileceği söylenebilir.

Doğum Parası Alma Şartları?
Doğum yapmak, her kadın için önemli bir süreçtir ve bu süreçte destek olmak devletin görevi arasında yer almaktadır. Bu nedenle, Türkiye’de 2015 yılından bu yana doğum yapan tüm annelere doğum yardımı parası verilmektedir. Doğum yardımı parası için herhangi bir SSK’lı olma şartı aranmamaktadır. Yani tüm kadınlar, SSK’lı olup olmadıklarına bakılmaksızın bu ödeme hakkından faydalanabilirler. Doğum yardımı parası, canlı olarak dünyaya gelen her çocuk için verilmektedir ve tek sefere mahsus olarak ödenmektedir.

Devlet, 2015 yılından sonra dünyaya gelen ilk çocuk için 300 TL, ikinci çocuk için 400 TL ve üçüncü ve sonrası çocuklar için 600 TL ödeme yapmaktadır. Bu ödeme toplamda 1300 TL’ye kadar ulaşabilir. Doğum yardımı parası, PTT aracılığıyla ödenmektedir.

Başvuru Nasıl Yapılır?
Başvuru yapmak için herhangi bir belge veya form doldurmanıza gerek yoktur. Annelerin, doğum yaptıkları tarihi ve çocuklarını doğrulamak için nüfus cüzdanı veya kimlik kartı gibi belgeleri yanlarında bulundurmaları yeterlidir. Doğum yardımı ödemesi sadece anneye verilmektedir ve babalar bu yardımı alamazlar. Doğum yardımı parası, annelerin maddi açıdan rahatlamasına yardımcı olmakta ve çocukların ihtiyaçlarının karşılanmasına destek sağlamaktadır. Bu nedenle, doğum yapan tüm annelerin bu ödeme hakkından faydalanmaları önerilir. Kaynak: bgazete com

POPÜLER FOTO GALERİLER

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları DHA (Dicle Haber Ajansi) kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.