Dicle Haber Ajansı

10.000 TL Maaş

10.000 TL Maaş
396
06 Temmuz 2022 - 23:37

Çalıştıracak E’leman Bulamıyor..
10 Bin TL Maaşla Eleman Alınacak.!
10 Bin TL Maaşla Personel Alımı Başladı: ‘Çalışacak Personel Bulamıyoruz’
Açıklamada işçi bulmakta sıkıntı çektiklerini, çalıştırmak için personel arayışlarının olduğunu , ancak personel bulmakta zorluk çektiklerini söyledi.Ayrıntılar diğer sayfada haberimiz detayındadır.. GENEL
10.000 TL Maaş…

Çeşme Turistik Otelciler Birliği Başkanı Yakup Demir yaptığı son dakika açıklamasında, bu yıl personel bulmakta son derece aksilik çektiklerini söyledi. Birçok otelin personel eksikliği nedeniyle açılmadığını ifade ederek açıklamasına başlayan Demir, “Benim otelimde 14 personel çalıştırmam lazım, 7 bireyi güçlükle bulduk. İlanımıza dönüş yapanlar, burunlarından kıl aldırmıyor. Sırf personel aksiliku yüzünden,çok sayıda turizmci, bu tür bir problemin olmadığı ülkelerde bu işi gerçeklştirmeyi düşünür duruma geldi” ifadelerini kullanarak personel probleminı dile getirdi.

Resepsiyon ön ofiste çalışacak personel bile bulamadıklarından şikayetçi olan Demir, Türkiye’nin çok büyük bir aksilik ile karşı karşıya olduğunu, turizmcilerin çalışacak personel bulmakta ciddi aksilik çektiğini , buna çözüm bulunması gerekliliğini söyledi.

10 BİN TL MAAŞ

Ege Son Söz Gazetesi’ne bir röportaj veren Demir, 10 bin lira maaşa kadar maaş ödemesi yapmalarına karşın personel bulamadıklarını dile getiren Demir, maaşların asgari ücretten başladığını ve deneyimli adaylara 10 bin lira maaş verildiğini , Alaçatı’da 8 bin TL maaş alan personel alımı yapıldığını, yemek ve konaklama imkanının da sunulduğunu söyledi. Demir açıkloamasında, Şu dönemde turizmde patron olmak çok zor. Elektrik kaç lira gelecek, su kaç lira gelecek, bunları bilmiyoruz. Fakat işçi olmak çok güzel. Çünkü ne kadar maaş alacağını biliyor. Turizmciler bu işten çok fena durumda sıkıldı. Öyle ki personelsizlikten ıstırap çekiyoruz. Turizmci dost beni arıyor, personel aradığını söylüyor, yardım istiyor. Eskiden bulaşıkçı zor bulunurdu, şimdi resepsiyona kimseyi bulamıyoruz. İşlettiğim resort otelde 14 bireyi istihdam etmek lazım. Fakat gene de şanslıydım, 7 personel bulabildim. İki personel bulabilmiş dostlar, bu sayıyı 7’ye çıkardığında otelini açacak ama bir aydır personel bulamadığı için açamıyor.” ifadelerini kullandı.

“GENÇLER AZ ÇALIŞIP ÇOK KAZANMAK İSTİYOR”

Gençlerin az çalışıp çok kazanma peşinde olduğunu dile getiren Demir, bir personelle iş ilanı için yaptığı enteresan görüşmeyi, “Geçen gün bir ilanım var. Aradılar. Resepsiyonda çalışmak istiyordu. Çok deneyimi yoktu, bilgi kapasitesi de yoktu. Buna karşın, gel konuşalım, dedim. O vakit bana lojmanın resmini, olasıysa videosunu atar mısınız dedi. Fotoğraf ve video attım. Arkasından benden, personel menüsünü de göndermemi istedi. Bir başkan, bana otel odası verip veremeyeceğimi sordu. Bir başka biri da iş görüşmesine gelecek, koordinat atsam, beni şu noktadan alır mısınız, dedi. İnanılacak gibi değil. Kimse burnundan kıl aldırmıyor. Sırf bu aksilik yüzünden, benim gibi vatan dışında turizmle uğraşmak isteyen çok sayıda turizmci var. Biz turizmciler personel personel diye feryat ediyoruz.” şeklinde aktardı.

POPÜLER FOTO GALERİLER

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları DHA (Dicle Haber Ajansi) kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.