Dicle Haber Ajansı

Bakanlık duyurdu

Bakanlık duyurdu
308
28 Mayıs 2022 - 10:22

Tüm öğrenciler İçin Müjde! 1.611 lira Yardım Parası Verilecek.Devlet tarafından yapılan aralıksız destek ve sosyal yardım ödemeleri, ülkemizdeki bütün öğrenciler içinde kapsamlı bir şekilde planlanarak sunulmaya devam etmektedir. Bu kapsamda çeşitli ödeme ve destek kalemleri altında yer olan ödemeler, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ve bakanlığa bağlı olan kurumlar aracılığıyla gerçekleştirilmektedir.

Genel olarak vatandaşların ihtiyaçları karşılayabilmek amacıyla başvurdukları bu sosyal destek ödemeleri, insanların yakıt, meslek edinme, doğum ödeneği, bakım parası gibi bir çok alanda ihtiyaçları karşıladığı gibi bütçe yönetimi de sağlamaktadır.Bahse konu olan yardım ve destek ödemeleri arasında, öğrencilere yapılan yardımlar da ele alınmaktadır. Bu konuda ilkokul, ortaokul, lise ile beraber üniversite öğrencilerine temel eğitim ihtiyaçları ve ihtiyaç sahibi olmaları halinde devlet tarafından nakit bir şekilde para desteği verilmektedir.

Öğrencilerin ailelerine yapılan bu ödemeler 2022 yılı için güncellenerek mevcut ekonomik duruma karşılık ihtiyaçlarını karşılanabilmesini hedeflemektedir.Öğrencilere özel olarak yapılan bu destek ödemesi, ilkokuldan itibaren üniversite öğrencilerin de kapsayacak şekilde gerçekleştirilmektedir. Başvuru sonrasında onay alan öğrenciler parayı doğrudan kendileri değil aileleri aracılığı ile olabilmektedir. Bu açıdan eğitim seviyesinin aralıksız bir şekilde devam edebilmesi için ödenen bu paralar Kaymakamlıklar üzerinden başvuru dilekçesi ile yapılmaktadır. Yardıma ihtiyaç duyulan maddi durum ile ilgili gerekli belgelerin beyan edilmesiyle Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları üzerinden başvuru işlemleri yapılabilmektedir.

POPÜLER FOTO GALERİLER

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları DHA (Dicle Haber Ajansi) kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.