Dicle Haber Ajansı

Boğaziçi protestolarına yasak

Boğaziçi protestolarına yasak
480
06 Ocak 2021 - 15:10

stanbul Valiliği, Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerince yapılan protestoların önüne geçmek için salgın gerekçesiyle Beşiktaş ve Sarıyer’de her türlü toplantı, gösteri ve yürüyüşleri yasakladı.

Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerinin AKP’den daha önce milletvekili aday adayı olan Prof. Dr. Melih Bulu’nun Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından Boğaziçi Üniversitesi’ne rektör olarak atanmasına yönelik protestolarını engellemek isteyen İstanbul Valiliği, Beşiktaş ve Sarıyer’de toplantı, gösteri ve yürüyüş yasağı getirdi.

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya imzasıyla valiliğin internet sitesinden yapılan yazılı açıklamada, “Bazı sivil toplum kuruluşları ve topluluklar tarafından basın ve sosyal medya yoluyla Boğaziçi Üniversitesi kampüsü önünde bugün toplanma çağrıları yapılmaktadır. Beşiktaş ve Sarıyer İlçelerimizin Hıfzıssıhha Kurulu kararları ile yapılması planlanan toplanmanın toplumun salgından korunması ve salgının yayılımının engellenmesi çalışmalarına olumsuz tesir edebileceği değerlendirilerek, bu ilçelerimizde her türlü toplantı, gösteri ve yürüyüş yasaklanmıştır” denildi.

POPÜLER FOTO GALERİLER

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları DHA (Dicle Haber Ajansi) kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.