Dicle Haber Ajansı

Çalışmayan annelere

Çalışmayan annelere
273
15 Haziran 2023 - 12:17

Çalışmayan annelere 3.700 TL destek ödemesi veriliyor! Destek ödemesinin detayları ve başvuru şartları belli oldu Çalışmayan annelere müjde niteliğinde bir haber geldi. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı 3.700 TL destek ödemesini başlatıyor! Ev hanımlarına destek ödemesi olarak da açıklanan çalışmayan annelere yapılacak destek ödemesinin ayrıntıları ve başvuru şartları da belli oldu. Çalışmayan annelerin yüzünü güldüren, müjde niteliğinde bir haber geldi. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın attığı adım ile çalışmayan annelere destek ödemesi yapılacak! Söz konusu gelişmenin ardından başvuruların nasıl yapılacağı, destek ödemesinin detayları ve başvuru şartları gibi konular arama motorlarında araştırılmaya başlandı. Peki çalışmayan annelere ne kadar destek ödemesi yapılacak? Desktek ödemesi kaç TL olacak? Başvurular nereden yapılıyor? Başvuru şartları ne? İşte detaylar…

ÇALIŞMAYAN ANNELERE TAM 3.700 TL DESTEK ÖDEMESİ! Çalışmayan annelere, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından 3.700 TL destek ödemesi yapılacak. Aile ekonomisine destek olacak bu ödeme için başvurular ile ilgili ayrıntılar da netleşmeye başladı. 3.700 TL’lik ödemeden faydalanabilmek için annelerin başvuru şartlarını sağlaması gerekiyor.

ÇALIŞMAYAN ANNELERE DESTEK ÖDEMESİ BAŞVURU ŞARTLARI NELER? Aile Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından gerçekleştirilecek olan destek ödemesi dar gelirli ailelere yönelik yapılacak. Ödemeler, eşini kaybetmiş ve çalışmayan anneler için gerçekleştirilecek. 3.700 TL destek ödemesinden yararlanmak isteyen annelerin Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olması gerekiyor. Ayrıca mavi kart sahibi olmaması şartı bulunuyor. Annelerin Türkiye’de ikamet etme şartı da var. Bunların dışında kiracı, muhtaç durumdakiler, evde okuyan çocuğu olanlar, kronik rahatsızlığı bulunanlar da yararlanabiliyor. Hane içerisinde engelli birey ya da yaşlı kişi bulunanlar arasında da yer alması gerekiyor. Ev hanımları destek ödemesi olarak da açıklanan çalışmayan anneler için yapılacak bu desteğe bşvuru yapmak için annelerin başvuru şartlarını sağlaması gerekiyor. Başvuru durumunda bakanlık kısa sürede ödeme yapılacak. Başvuru yapan annelerin her ay 2.059 TL ile 3.708 TL aralığında ödeme alacakları belirtildi. Destek ödemesinden yararlanmak isteyen anneler, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın resmi internet sitesi üzerinden başvuru yapabilir. Böylece ihtiyacı olduğu süre boyunca bu destek ödemesini alabilir.

POPÜLER FOTO GALERİLER

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları DHA (Dicle Haber Ajansi) kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.