Dicle Haber Ajansı

Galata Kulesi yakınında bir kişi kendini yaktı

Galata Kulesi yakınında bir kişi kendini yaktı
297
01 Haziran 2022 - 2:10

İstanbul’da Galata Kulesi yakınında kendisini yakan kişi vatandaşların müdahalesiyle söndürüldü. Konya nüfusuna kayıtlı olduğu belirlenen şahsın hastanede tedavisinin sürdüğü bildirildi.
Galata Kulesi yakınında, yanıcı madde ile kendini yakan kişiyle ilgili İstanbul Valiliği’nden açıklama geldi.

“HASTANEDE TEDAVİSİ DEVAM EDİYOR”

Şahsın üzerindeki alevlerin söndürüldüğü belirtilen açıklamada şöyle denildi:

* “Bugün saat 18.30 sıralarında Beyoğlu ilçemiz Galata Kulesi yakınında Konya ili Meram ilçesi nüfusuna kayıtlı A.C.T.P adlı şahıs, üzerine döktüğü yanıcı madde ile kendini yakma teşebbüsünde bulunmuştur.

* Çevredeki vatandaşların müdahalesiyle şahsın üzerindeki alevler söndürülerek 112 Acil Sağlık ekiplerimizce hastaneye sevki sağlanmıştır.

* Şahsın hastanedeki tedavisi devam etmekte olup, konuyla ilgili soruşturma başlatılmıştır.”

“HERKES VİDEO ÇEKME PEŞİNDEYDİ”

Ağır yaralanan ve adının Abdullah Cihat Turan Pekpak olduğu öğrenilen kişi ambulansla Bağcılar Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne götürüldü.

Bir kafenin çalışanı Fikret Görgüç, “Birden kendi kendini yaktı ateşe verdi. Hiçbir şey söylemedi. Direk yaktı. Sonra otelin görevlileri söndürdü. Durumu ağırdı, çok kötüydü. Herkes video çekme peşindeydi” diye konuştu.

Bir kestaneci ise “Ben tam göremedim. Kendini yaktı. Buralarda dolaşıyor muydu bilmiyorum, fark etmedim. Bir anda alev alev yandı” dedi.

POPÜLER FOTO GALERİLER

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları DHA (Dicle Haber Ajansi) kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.