Dicle Haber Ajansı

İtalya’da kaybolan helikopterden acı haber geldi

İtalya’da kaybolan helikopterden acı haber geldi
277
11 Haziran 2022 - 15:52

İtalya’da kaybolan ve 4’ü Türk iş insanı toplam 7 kişiyi taşıyan helikopter kazasından acı haber geldi. Helikopterdeki 7 kişinin cansız bedenine ulaşıldığı açıklandı.

İtalya’da 9 Haziran’da Toskana bölgesine bağlı Lucca kentindeki Capannori Tassignano Havaalanı’ndan kalkan ve içinde 4’ü Türk 7 kişinin bulunduğu helikopterin Modena civarında radar temasının kesilmesinin ardından kaybolan helikopteri arama çalışmalarından acı haber geldi.

Reuters, helikopterin enkazına ulaşıldığını açıklarken ilk olarak 5 kişinin cansız bedeninin bulunduğu belirtildi. Daha sonra ise, İtalya haber ajansı ANSA 7 kişinin de cansız bedenine ulaşıldığını duyurdu. Modena Valiliği de, kazadan kurtulan olmadığını doğruladı.

Helikopter Perşembe günü Toskana’daki Lucca’dan havalandı ve kuzeydeki Treviso kentine doğru giderken tepelik, ağaçlık bir alanın üzerinde kötü havaya çarptıktan sonra radar ekranlarından kayboldu.

İtalya’da radardan kaybolan helikopteri yeri belli oldu! Dışişlerinden ve Eczacıbaşı’ndan açıklama geldi… İşte son durum – Takvim
ECZACIBAŞI ÇALIŞANLARI BULUNUYORDU

Helikopterde, kağıt teknolojileri fuarına katılan Eczacıbaşı Tüketim Ürünleri firmasında çalışan dört Türk iş adamı da dahil olmak üzere yedi kişinin bulunduğu belirtildi.

Arama çalışmalarına katılan Ulusal Alp ve Speleolojik Kurtarma Kolordusu yaptığı açıklamada helikopterin Cusna Dağında olduğunu duyurdu.

Açıklamada; “Kayıp helikopterin Cusna Dağı’ndaki konumu belirlendi. Farklı kurumlardan kurtarma görevlileri bölgede bulunmaktadır” denildi.

İtalya da kaybolan helikopterde son durum!

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da yaptığı açıklamada, helikopterin yerinin tespit edildiğini ancak henüz ulaşım sağlanamadığını duyurmuştu.

Treviso’daki bir temizlik kağıdı üretim tesisine gitmek üzere havalanan helikopter için gece yarısına kadar yürütülen arama çalışmalarında sonuç alınamamış, bu sabah 07.00’den itibaren arama çalışmaları yeniden başlamıştı.

SON DAKİKA OLARAK DUYURULDU

Bugün arama çalışmaları sırasında, helikopterin enkazı ile uyumlu olabilecek parçalar Cusna Dağı’nda tespit edildi.

Kayıp helikopterin yeri belirlendi: Cusna Dağı bölgesi
Öte yandan, İtalyan Gazzetta di Modena gazetesi, iki Lübnanlı yolcudan birinin oğluna attığı videodan söz etti. Gazeteye göre, Lübnanlı yolcu şiddetli fırtınadan geçerken helikopterin yaşadığı zor anları oğluna video yoluyla gönderdi. İtalyan basını, soruşturma sürdüğü için videonun basın ile paylaşılmadığını yazdı.

Helikopterde Eczacıbaşı Tüketim Ürünleri’nin Tissue Italy Network tarafından düzenlenen kağıt teknolojileri fuarı için İtalya’da bulunan 4 çalışanı, 2 Lübnan vatandaşı ve İtalyan pilot bulunuyordu.

ECZACIBAŞI’NDAN AÇIKLAMA

Konuyla ilgili Eczacıbaşı Holding’ten de başsağlığı mesajı yayınlandı. Mesajda, İtalya’da kalkışından kısa bir süre sonra radardan kaybolan ve üç gündür arama çalışmaları süren helikopterden maalesef acı haber geldi. Arama ekiplerinin, bugün öğle saatlerinde helikopterdeki yedi kişinin cansız bedenlerine ulaştıkları açıklandı.

Eczacıbaşı Tüketim Ürünleri kuruluşumuzda çalışan ve helikopterde bulunan Fabrikalar Direktörümüz Altuğ Erbil, Temizlik Kağıtları Yalova Fabrika Müdürümüz Arif Cez, Yatırım Projeleri Müdürümüz İlker Uçak ve Manisa Fabrika Üretim Yöneticimiz Serhat Kenar’ı kaybetmenin büyük acısı ve üzüntüsü içerisindeyiz.

Elim bir kaza sonucu hayatlarını kaybeden arkadaşlarımıza, helikopter pilotuna ve diğer yolculara Allah’tan rahmet, başta ailelerine ve tüm yakınlarına başsağlığı ve sabır diliyoruz.” ifadeleri yer aldı.

Öte yandan, Arif Cez’in, Arif Cez Bursa’nın Yenişehir ilçesinde ikamet ettiği öğrenilirken, acı haber Yenişehir’de bulunan baba Mustafa Cez’e verildi.

POPÜLER FOTO GALERİLER

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları DHA (Dicle Haber Ajansi) kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.