Dicle Haber Ajansı

İyi Gelmediği Şey Yok

İyi Gelmediği Şey Yok
488
24 Nisan 2022 - 0:59

İyi Gelmediği Şey Yok İyi Gelmediği Şey Yok.. İç Anadolu ve Kayseri bölgesi civarlarında yetişiyor. Kalp, Damar, Bağırsaklar, stres, ve uykusuzluk.. Düzenli ve dengeli bir şekilde tüketimi yaptığınız zaman vücut için sayısız fayda sağladığını belli bir süre sonra deneyimleyebilirsiniz. vücutta sayısız faydaya sebep olabildiği gibi yanlış tüketimler sonucu vücudunuz için zararlı etkilere de yol açabilir. Gilaburu Suyu Faydaları Nelerdir?

İç Anadolu ve Kayseri bölgesi civarlarında yetişen gilaburu adı ile tanınan bitki özellikle böbrek taşı düşürmeyi kolaylaştırması ile birlikte pek çok ağrı kesici özelliği ve sayısız faydası ile tercih edilebilen bir bitkisel su olarak karşımıza çıkmaktadır. Frenk üzümü gibi isimlerle de anılan gilaburu genellikle suyu hazırlanarak tüketilmektedir. Herkesin farklı amaçlar için kullanabileceği bu bitkinin insan vücuduna sağladığı faydalardan bazıları ;

· Böbreklerin sağlıklı çalışmasını destekleyen gilaburu böbrek kumuna ve böbrek taşlarının düşmesi için oldukça etkili olduğu bilinmektedir.

· Psikolojik olarak olumlu etkiler bırakan gilaburu sinir, stres, uykusuzluk durumlarını olumlu etkileyen bir bitkidir.

· Kalp ve damar hastalıklarına yakalanma riskini azaltır.

· Regl döneminde şiddetli sancı durumlarının daha hafif hissedilmesini sağlar.

· Vücuttaki toksik maddelerin daha kolay atılabilmesini, ödem ve ödeme bağlı şişkinliklerin hafiflemesini sağlar.

· Bağırsakların sağlıklı çalışmasını destekler ve kabızlık gibi problemlerin önüne geçer.

· Ciltte yaşanan sivilce siyah nokta gibi problemlerin daha çabuk iyileşmesini sağlar.

Gilaburu Suyu Nasıl Yapılır?
Gilaburu meyvesi halk arasında frenk üzümü ismiyle de bilinen bir bitki olarak genellikle suyunun kullanıldığı bir bitkidir. Suyunun tüketimini yapabilmek için oldukça dikkatli davranmak gerekiyor. Bitkinin suyunu çıkarabilmek içinse süzgeç veya kevgir yardımıyla suyunu posasından ayırarak gilaburu meyvesinin suyunu çıkartabilirsiniz. Gilaburu meyvesinin suyunu çıkarttıktan sonra içme suyuna bir miktar eklenerek istenilen kıvama getirip düzenli bir şekilde tüketimini sağlayabilirsiniz. Bu da vücutta oldukça olumlu bir etki yaratarak sağlığınızı olumlu yönde etkilemeye yardımcı olacaktır.

Gilaburu Suyu Fiyatı Nedir?
Gilaburu suyu istediğiniz miktarlarda litrelik olarak satılması ile birlikte farklı formlarda da satın alabileceğiniz bir özelliğe sahiptir. Gilaburu suyu pek çok gıda satış mağazalarında bulunabilen ve internet sitelerinde kolaylıkla erişebileceğiniz doğal bitkisel bir sudur. Genel olarak 1 litre 5 litre civarlarında bir miktar ile satılabilen gilaburu suyu 5 litresi 37 TL’den başlayarak 50-60 TL civarlarına kadar çıkabilmektedir. Bunun yanı sıra aslında internet üzerinden çok çeşitli fiyatlarla da karşılaşabilirsiniz. Örneğin 1 litresi 90 TL, 3 litresi 100 TL gibi fiyatlarla da karşılaşmanız olasıdır. Bu sizin alacağınız markaya, alışveriş sitesine göre değişkenlik gösterebilir. Buradan uygun fiyatta ve istediğiniz miktarda ürünü seçip kolaylıkla satın alabilirsiniz. Aldığınız gilaburu suyunu da düzenli olarak suyla karıştırıp tüketmenizle birlikte sağladığı pek çok yarardan faydalanabilirsiniz.

Gilaburu Suyu Zararları Nelerdir?
Gilaburu suyu vücutta sayısız faydaya sebep olabildiği gibi yanlış tüketimler sonucu vücudunuz için zararlı etkilere de yol açabilir. Bu yüzden kesinlikle tüketirken dikkat etmek ve faydalarını en iyi şekilde alabilmek için yeterli miktarda tüketmek oldukça önemlidir. Gilaburu suyu asitli bir yapıya sahip olmasından dolayı ülser, gastrit ve bağırsak sorunları bulunan kişilerin tüketmemesi önerilen bir bitkidir. Pek fazla yan etkisi bulunmayan gilaburu suyunun tüketiminde bazı kişiler için bulantı kusma, ishal gibi yan etkiler söz konusu olabilir. Bunun yanı sıra alerjik yan etkileri önlenebilmesi için herhangi bir yan etki durumu gösterdiğiniz zaman gilaburu tüketimini bırakmalısınız ve bunun için bir doktora danışmanız bu tür durumlarda en iyisi olacaktır. Bu şekilde gilaburu meyvesinde çok da fazla bir zararlı bir etki hissedilmemektedir. Düzenli ve dengeli bir şekilde tüketimi yaptığınız zaman vücut için sayısız fayda sağladığını belli bir süre sonra deneyimleyebilirsiniz.

POPÜLER FOTO GALERİLER

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları DHA (Dicle Haber Ajansi) kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.