Dicle Haber Ajansı

Kemal Kılıçdaroğlu: Gerçeklere tahammül edemiyorlar

Kemal Kılıçdaroğlu: Gerçeklere tahammül edemiyorlar
257
17 Haziran 2022 - 13:08

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, SÖZCÜ’nün bugün “Bu yasa kabul edilirse dışarıda gazeteci kalmaz” başlığıyla manşetten duyurduğu haberi değerlendirdi: “Gerçeklere, eleştirilere tahammül edemiyorlar. Bunlar korkunun eseri. Zulmü artırıyorlar. Bunlar gidici.”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, FOX TV’de İsmail Küçükkaya’nın sunduğu Çalar Saat programında konuştu.

Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

“ARINÇ’LA TOKALAŞTIK”

*Bülent Arınç’la tokalaştık, hatta bir değil iki kez tokalaştık. Tokalaşırız tabii niye tokalaşmayalım. Farklı dünya görüşlerine sahip olsak da birbirimize saygılıyız.

*Siyasetçilere ders verir nitelikte bir konuşmaydı. Konuşmasında AK Parti yeni kurulduğunda ve iktidar olmadığında her toplantıya gittiklerini ısrarla ifade etti. Yeri geldiğinde itiraz ettiklerini ifade etti.

*Türk Demokrasi Vakfı gibi bir vakıf demokrasiyi konuşacaksak tartışacaksak herhalde AKP’li yöneticilerin de söyleyecek sözü olması lazım. Ama gelemiyorlar, oturamıyorlar, konuşamıyorlar. Çünkü baskı altındalar, bir kişinin baskısı altındalar.

“TÜRK DEMOKRASİSİ İÇİN SON DERECE ÖNEMLİ BİR AÇIKLAMA”

* (Bülent Arınç’ın konuşması) Konuşma, siyasetçilere ders verir nitelikte bir konuşmaydı. Kralın çıplak olduğunu, bu gerçeği tüm Türkiye’nin gördüğünü dolayısıyla bir kişinin AK Parti gibi bir partiyi sonlandırdığını, bitirdiğini, orada bir kişinin çıkıp kendi bağımsız iradesiyle konuşma yapamaz duruma geldiğini, anladığım kadarıyla ifade etti. Bu ifade benim açımdan önemli. Türk demokrasisi için de son derece önemli bir açıklama.

“GERÇEKLERİ DİNLEMEYE TAHAMMÜL EDEMİYORLAR”

* (SÖZCÜ’nün ‘İktidar seçim öncesi muhalif basını susturmak istiyor… Bu yasa kabul edilirse dışarıda gazeteci kalmaz’ başlıklı manşetine ilişkin) Gerçekleri dinlemeye tahammül edemiyorlar.

* ‘Eğer benim düşündüğümün aksine sen benim lehime değil de gerçekleri yazarsan veya gerçekleri kamuoyunun bilgisine sunarsan ben seni hapse atacağım’ diyor.

* ‘Benim söylediklerimi yapacaksın. Benim söylediklerimi yazacaksın. Televizyonda benim öngördüğüm programları yapacaksın’ diyen bir düşünce.

“AKILLI BİR İKTİDAR ÖZGÜR MEDYAYI SAVUNUR”

* Bir yerlerden bir teklif hazırlanıyor, teklif bazı AK Parti’li milletvekillerinin eline tutuşturuluyor, imza atılıyor, komisyonlara geliyor.

* Hayatın gerçeği nedir? Medyanın gerçeği nedir? Dünyanın gerçeği nedir? Medya dediğiniz en çok iktidar için geçerli olması gereken bir alandır.

* İktidar sahipleri herhangi bir yerde haksılığa uğradıklarında o haberi ilk duyuran medyadır. Dolayısıyla akıllı bir iktidar özgür bir medyayı savunur.

“BUNLAR KORKUNUN ESERİ”

* (Açıklamasını yayınladıkları için kanallara verilen cezalara ilişkin) RTÜK bunu yapıyorsa yarın diyecek ki ‘Grup konuşmalarını niye verdiniz?’ Oradan da suçlamaya başlayacak. Bunlar korkunun eseri. Zulmü artırıyorlar her seferinde.

* Doğru habere tahammül edemiyorlar. Gerçeklere tahammül edemiyorlar. Muhalefete tahammül edemiyorlar. Özgür medyaya tahammül edemiyorlar. Eleştiriye tahammül edemiyorlar. Peki o zaman sen neden iktidar oldun?

“HÜKÜMET GİDİCİ”

*Bunlar gidici, gidecekler zaten. Akaryakıta zammı kim yaptı? Sen yapıyorsun kardeşim. Dış güçler falan değil sarayın oligarkları.

*Bir tane adam koymuşsunuz Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın başına. Ne söylediği, ne yaptığı belli değil. Gözlerine mi bakacağız, boyuna mı bakacağız, endamına mı bakacağız. Kardeşim sen dön bir benzin fiyatlarına bak, peynir fiyatlarına bak, domates-salatalık fiyatlarına bak. Bunların dünyadan haberleri yok.

“BU ATAMALAR BAŞTAN SAKAT”

*Bir güreşçinin banka yönetim kurulunda ne işi var? Bu güreşçi kime, nasıl kredi verecek? Bir arkeoloğun Merkez Bankası’nda ne işi var? Bu atamalar baştan sakat.

*Bir kişinin egosuyla Türkiye Cumhuriyeti devleti yönetiliyor. Hastanesi olmayan ordu olur mu?

*TSK’nın hastanesi, sağlık kuruluşları yok. Askeri hastaneler vardı. Geldi, ‘Ben kapatıyorum’ dedi, kapattı. Kim sana kapat dedi? Hangi gerekçeyle kapattın.

“MAN ADASI GELENEĞİ BU”

* (Kur Korumalı Mevduat’a ilişkin) Kur Korumalı Mevduat uygulamasını kaldıracağız. Derhal kaldıracağız. Birilerine büyük avantajları neden vereceğim ben devlet olarak?

* Milletin karnı doymuyor. Ama yaklaşık 100-150 bin kişiye ben kalkacağım, olağanüstü faiz vereceğim… Bir de vergiden muaf tutacağım…

* Vatandaş ekmek alırken vergi verecek, o kişiler milyarları kazanırken ben kuruş vergi vermeyecek… Man Adası geleneği bu.

ERDOĞAN’A ADAYLIK YANITI

*Telaş, çekiniyor. Yüreğin varsa diyor, cumhurbaşkanı adayını açıkla diyor. Arkadaş yüreğin yetiyorsa beni çağırısın senin televizyon kanalların var, orada çıkarsın karşıma oturur hesaplaşırız ben de sana cumhurbaşkanı adayının kim olacağını açıklayacağım.

*Yüreği yetiyorsa çıksın karşıma, dışarıdan niye gazel okuyor. Devletin bütün bilgileri senin elinde.

*Haksızlık yaptıysak çıkarsın beni mat edersin. Yapamaz, cesaret edemez, çünkü kirli birisi. Benim ne soracağımı gayet iyi biliyor. 10 tane soru sordum. 128 milyar doları kime sattın?

*O bana sordu hepsine cevap verdim. Birisine bile cevap veremez. Devleti yönetemiyor efendim. Devleti yönetme gücü, kapasitesi yok artık.

*Bana saldırıyor bir ağız dalaşı yapalım ve dolayısıyla millet benimle Erdoğan arasında tartışmayla ilgilensin.

*Fiyat artışıyla, zamla, perişanlık gündeme gelmesin. Arkadaş senin, gücün yetiyorsa toplarsın kadronu, çıkarsın televizyonda karşıma ben söz veriyorum ben tek geleceğim.

*Sen kimi istiyorsan al gel. Nebati’ni de al, istiyorsan rüşvet alan büyükelçilerini de al, kimi istiyorsan al. Çıkamaz, temiz adam değil, cesaret edemez. Bana niye hakaret ediyorsun kardeşim.

*Ben senin seviyene düşmem. Ben bu insanlara saygılıyım. Ben kimseye hakaret etmem. Bir düşüncem varsa çıkar efendi gibi anlatırım.

*Ama o hakaret ederek çünkü bilgi birikim yok hatalarının farkında değil. Yönetim gücünü kaybetmiş durumda.

ERKEN SEÇİM AÇIKLAMASI

*Büyük bir olasılıkla erken seçim yapacaklar. Çünkü ülkeyi yönetemiyorlar. Felakete doğru gidiyoruz. En kısa zamanda seçime gidilmeli.

*Erdoğan’ın mevcut sorunları çözme bilgi birikimi yok. Biz 6’lı masa olarak seçime hazırız. Yarın seçim olsa biz buna hazırız.

*Seçim güvenliğinden kimse kaygı duymasın, biz sahip çıkacağız. Seçim zamanında yapılırsa Erdoğan’ın anayasaya göre aday olmaması lazım. Yani erken seçim onların da işine geliyor. O nedenle erken seçim yapacaklar.

SBK LÜKS OTELLERDE KİMLERİ AĞIRLADI

*Bir siyasi iktidar kirli ilişkilere girdiği andan itibaren o girdaptan çıkamaz. SBK uçağı var o uçaklarda kimler gezdi, lüks otellerde kimler ağırlandı.

*Bütün bunların hepsini anlatacaklardır. Amerika sonra bunu şantaj olarak tehdit ediyor iktidarı. Brunson’u ver diyor. Verdi. Bir telefonla bütün yelkenler indi. 33 askerimiz şehit edildi.

*Şehit edilen bizim askerimiz gidip özür dilediğimiz yer Putin’in kapısı. T.C. devleti bu hale hiç düştü mü ya! Siz uyuşturucu baronuyla iyi ilişkiler kurabilir misiniz! T.C. devleti nasıl olur da kirli paralardan medet umar hale gelir ya!

SEÇİM GÜVENLİĞİ

*Bir komisyon kuruldu. 12 kişiden oluşan bir komisyonumuz. 6 güvenlikçi 6 da siyasetçi olmak üzere.

*Çalışmalar devam ediyor. Her bir aşamada sandık güvenliğini sağlarız diye çalışma yaptık. Benim çağrım olacak; seçim günü sandığa gidin, oyunuzu kullanın. Bu konuda güvenliği sağlayacağımızdan emin olmalarını istiyorum.

*Türk demokrasi tarihine güzel bir armağan bırakmalıyız, nasıl sonlandırdığımızı tüm dünyaya duyurmalıyız.

*Hep beraber sandığa gidelim, oyumuzu kullanalım, demokrasiyi yeniden getirelim. Seçin güvenliğinden kimsenin kaygısı olmasın. SADAT değil feriştahı gelse bir şey olmaz. Bu ülkeye demokrasiyi getireceğiz.

*İktidardan gitmemek için baskı kuruyorlar, medyaya baskı kuruyorlar, bilim insanlarına, üniversitelere, sosyal medyaya düzenleme getiriyorlar. Bunlar yetmedi şimdi de seçim kanunuyla oynuyorlar. Ben burada kalacağım, hangi yasalarla iktidarımı korurum demektir.

*Demokrasinin en zayıf noktası geldiğiniz gibi gitmemenizdir. SADAT paramiliter bir yapılanmadır. Erdoğan’ın koruması altında. Bir devletin cumhurbaşkanıyla paramiliter yapıyla ne işi var. Ben miyim milliyetçi Bahçeli mi milliyetçi.

İSVEÇ VE FİNLANDİYA’NIN NATO BAŞVURUSU

*Terör konusunda en ağır maliyeti ödeyen Türkiye’dir. NATO’nun gündeminde kesinlikle terör konusu ele alınmalı ve ortak çaba uygulanması lazım.

*Teröre destek veren NATO üyeleri var. İsveç, Norveç… (Türkiye’nin tutumu) O konuda yanlış yapıyoruz demiyoruz.

ADALET YÜRÜYÜŞÜ

*Çok duygulandığım bir konu. Karar alırken sıradan bir karar değil, yürürken de sıradan bir yürüyüş değildi. Tek başıma yürüyeceğimi söyledim. İlk gün yatacak yeri bile zor buldum.

*İstanbul’a geldiğimde yanımda milyonlar vardı, oğlum vardı… Gazeteciler sordu, babamla gurur duyuyorum dedi.

DEMİRTAŞ-KAVALA

*Karar alıyorsunuz, iddianame alınıyor mahkeme beraat ettiriyor. AİHM beraat ettiriyor. Bu ülkede kim olursa olsun zülme uğradığı zaman insan olarak burada bir haksızlık var demek lazım.

*Bu haksızlıktır, zulümdür bu. Ben yanlışı dile getirmezsem yarın bana sormayacaklar mı bu Adalet Yürüyüşü’nü niye yaptın diye. Haksızlık kime yapıldıysa karşı çıkacaksınız.

“İKTİDAR ÖCALAN İLE GÖRÜŞÜYOR”

*İktidar görüşüyor zaten Öcalan ile. Şu anda kendi aralarında görüşmeler yapıyorlar, biz biliyoruz.

*Acaba Kürtlerin oyunu nasıl alabiliriz diye. Kürtler o kadar akılsız mı, yapılan haksızlığı görmüyorlar mı. Seçimden önce biliyorsunuz, gittiler açıklama yaptırdılar.

*Hadi Erdoğan yapabilir, bugün siyah dediğine yarın beyaz diyor, Bahçeli de onu destekledi. Akıl tutulması var. İktidarda kalmak için her yol mübahtır diyorlar. Memlekette soyulmadık kişi kalmadı.

“MESLEK GRUBUNUN GÖRÜŞÜNÜ ALACAKSINIZ”

* (Sağlık çalışanlarının sorunlarına ilişkin) Sağlıkçılar niye dertli olmasın ki? Bir meslek grubuyla ilgili bir yasa çıkaracaksanız, önce o meslek grubunun görüşünü alacaksınız. Çağıracaksınız, ‘Biz sizin mali haklarınızla ilgili bir düzenleme yapacağız. Şöyle bir düzenleme düşünüyoruz. Ne diyorsunuz?’

“SAĞLIKÇILAR BÜYÜK SIKINTILAR İÇİNDE”

* Sağlıkçılar maddi durum açısından büyük sıkıntı içindeler. Büyük bir kısmı da yurtdışına gitme gibi bir düşünce içinde. Bu da Türkiye için bir felaket.

* Sağlık çalışanlarının görüşlerini almadan kendilerine göre bir kanun yaptılar ve bunu çıkardılar. Devlet böyle mi yönetilir Allah aşkına?”

POPÜLER FOTO GALERİLER

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları DHA (Dicle Haber Ajansi) kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.