Dicle Haber Ajansı

TOKİ ihtiyaç sahibi aileler için müjdeyi verdi!

TOKİ ihtiyaç sahibi aileler için müjdeyi verdi!
416
14 Haziran 2023 - 11:45

TOKİ ihtiyaç sahibi aileler için müjdeyi verdi! 4368 TL taksitle ev sahibi olmak mümkün!

Toki’den müjdeli haber geldi. TOKİ’den ev almak isteyenlere yetkililerden açıklama yapıldı. Dar gelirli ailelere yönelik yapılan TOKİ evlerinin farklı şehirlerde de yeni yapımlarına başlanacağı belirtildi.

Geçtiğimiz saatler içerisinde Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı müjdeli haberi verdi. İnternet üzerinden yayımlanan haber ile TOKİ konut satışlarının önümüzdeki haftalarda başlayacağı duyuruldu. Yine yapılan açıklamada şehir şehir farklı kampanyaların olacağı da belirtildi. Bakan Özhaseki ise açıklamalarında herkesin TOKİ’den ev almak için sıraya giriyor cümlelerini kurdu. Özellikle dar gelirli ailelere yönelik devlet tarafından inşa edilen TOKİ evleri uzun vadeli ödeme seçenekleri ile herkesi ev sahibi yapmayı amaçlıyor.

TOKİ satışları başlıyor
Bakan Özhaseki yaptığı açıklamalarda TOKİ evleri için “Dairelerin hepsi zemin etütleri yapılarak inşa ediliyor. Türkiye 1999’da da büyük bir felaketle karşı karşıya kalmıştı. Bu olaydan sonra yönetmelikler değişmişti ve deprem sonrasında yapılan binalar daha sağlam hale geldi. Bu felaket bize önemli bir ders oldu ve tüm yönetmeliklerin gözden geçirilmesi gerekiyor.

Şu anda inşa edilen konutlar sağlam zeminlere yapıldı. 3+1 dairelerde her aile rahatlıkla oturabilir. TOKİ’nin konutlarla ilgili herhangi bir şikâyet almadığını gözlemledim. Deprem sonrası TOKİ’nin başarılı bir şekilde çalıştığı görüldü. TOKİ’den ev almak için herkes sıraya giriyor” cümlelerini kurdu.

TOKİ evlerine başvuru
Özellikle dar gelirli ailelere yönelik devlet tarafından inşa edilen TOKİ evleri uzun vadeli ödeme seçenekleri ile herkesi ev sahibi yapmayı amaçlıyor. Bu kapsamda da TOKİ evlerine başvurular artıyor. TOKİ başvuru şartlarında ise adayların 25 yaşından büyük olması,
T.C. vatandaşı olması,
Satışa sunulan dairelerin bulunduğu il içerisinde ikamet ediyor olması,
Başvuru sahibinin kendisinin, eşinin ve velayeti altındaki çocuklarının Toplu Konut İdaresinden konut satın almamış olması ve tapuda kayıtlı kat irtifaklı/kat mülkiyetli bağımsız bir bölümün veya müstakil konutunun bulunmaması
Evin gelirinin en fazla 21.000 TL olması gerektiğini resmi internet site

Kaynak: kamugündemi.com

POPÜLER FOTO GALERİLER

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları DHA (Dicle Haber Ajansi) kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.