Dicle Haber Ajansı

Ülkeyi sarsan saldırı bilançosu netleşti

Ülkeyi sarsan saldırı  bilançosu netleşti
336
04 Temmuz 2022 - 15:11

Danimarka’yı sarsan saldırıda bilanço netleşti
Kopenhag’taki bir alışveriş merkezinde dün yaşanan silahlı saldırıda üç kişinin hayatını kaybettiği açıklandı. Olay, silahlı saldırıların fazla yaşanmadığı ülkede şok etkisi yarattı.

Danimarka’nın başkenti Kopenhag’taki bir alışveriş merkezinde dün yaşanan saldırıda üç kişinin hayatını kaybettiği açıklandı. Yaralılardan üçünün durumunun da kritik olduğu belirtildi.

Kentin güneyindeki Field’s alışveriş merkezindeki saldırı büyük paniğe yol açarken, silahlı olayların fazla yaşanmadığı ülkede şok etkisi yarattı.

Saldırgan yakalanırken polis kapsamlı bir soruşturma başlattı.

Polis, saldırı sonrasında 22 yaşındaki bir erkeği gözaltına almıştı. Bir görgü tanığı, saldırganın av tüfeği taşıdığını aktardı. Emniyet yetkilileri, bunun bir “terör saldırısı” olma ihtimalini dışlamadıklarını bildirdi.

Saldırıya ilişkin bugün basın toplantısı düzenleyen Polis Şefi Soren Thomassen ise, olayın terörle bağlantılı olduğuna ilişkin bir kanıt bulunmadığını söyledi.

Psikolojik sorunları olduğu belirtilen şüphelinin bugün hakim karşısına çıkması bekleniyor.

Çok sayıda kişi panikle kendilerini dışarı attı.

BAŞBAKANDAN BİRLİK ÇAĞRISI

Danimarka Başbakanı Mette Frederiksen, saldırganın “etnik Danimarkalı” olduğunu belirterek halka birlik çağrısı yaptı. Öte yandan ünlü şarkıcı Harry Styles’ın dün akşam Kopenhag’da vereceği konser de saldırı nedeniyle iptal edildi.

Komşu ülke Norvec’te de geçen hafta bir radikal İslamcı terörist bir gay bara silahlı saldırı düzenlemiş ve iki kişi hayatını kaybetmişti.

Danimarka’da en son 2015 yılında Kopenhag’da bir kültür merkezi ve sinagoga yönelik terör saldırısı düzenlenmişti. Düzenlenen çifte saldırıda 2 kişi ölmüş ve 6 polis ise yaralanmıştı.

POPÜLER FOTO GALERİLER

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları DHA (Dicle Haber Ajansi) kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.