Dicle Haber Ajansı

Wagner’in kurucusu Prigojin ortaya çıktı

Wagner’in kurucusu Prigojin ortaya çıktı
321
26 Haziran 2023 - 19:47

Wagner’in kurucusu Prigojin ortaya çıktı, neden isyan ettiğini açıkladı Rusya’da darbe girişimin başındaki Wagner lideri Yevgeni Prigojin’in nerede olduğu tartışılırken, dikkat çeken bir açıklama geldi. “Yok olmamak için adalet yürüyüşü başlattıklarını ifade eden Prigojin, “Wagner’e bağlı savaşçılardan hiç kimse Savunma Bakanlığı ile sözleşme imzalamayı kabul etmedi. Yok olmamak için adalet yürüyüşü başlattık. Wagner, 1 Temmuz itibariyle lağvedilecekti” dedi. Rusya’da Vladimir Putin iktidarına meydan okuduktan saatler sonra sağlanan anlaşmayla savaşçılarını geri çeken paralı asker grubu Wagner’in lideri Yevgeni Prigojin’den dikkat çeken bir açıklama geldi.

“Yok olmamak için adalet yürüyüşü başlattıklarını ifade eden Prigojin, “Wagner’e bağlı savaşçılardan hiç kimse Savunma Bakanlığı ile sözleşme imzalamayı kabul etmedi. Yok olmamak için adalet yürüyüşü başlattık, onlar bize füzeyle saldırdı. Wagner, 1 Temmuz itibariyle lağvedilecekti” dedi.

‘HERKESİ YOK EDECEĞİZ’ DİYORDU

Wagner’in kurucusu Yevgeniy Prigojin, iki gün önce Telegram’da yayımlanan şu ses kaydıyla isyan başlatmıştı:

“Şu anda sınırı her yerde geçtik. Sınır güçleri savaşçılarımızı kucakladı. Şu anda Rostov’a giriyoruz. Savunma Bakanlığının bizi önlemek için gönderdiği askerler yolumuzdan çekilin. Çocuklarla savaşmıyoruz. (Rus) Savunma Bakanlığının bizi önlemek için gönderdiği askerler yolumuzdan çekilsin. Çocukları öldürmüyoruz. Çocukları eğitmeden cepheye atarak öldüren Şoygu. Yolumuza çıkan herkesi yok edeceğiz. Sonuna kadar gideceğiz.”

POPÜLER FOTO GALERİLER

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları DHA (Dicle Haber Ajansi) kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.