Dicle Haber Ajansı

7 Gün Boyunca Kaynatıp

7 Gün Boyunca Kaynatıp
264
19 Haziran 2023 - 14:34

Yabani otlar arasında konumunu alan sumak meyvesi toplanır ve kurutularak toz durumuna getirildikten sonra baharat olarak kullanılır. Hemen anında her toprakta yetişen bu otun toplamda 150 türü bulunmaktadır. Yalnızca iki çeşidi zehirsizdir. DEvamı amacıyla gorsele dokuu’nun

7 Gün Boyunca Kaynatıp
Ekşi tada sahip sumak, limonun olmadığı günlerde seçenek olarak kullanılır. Yapılan incelemelerde limon gibi sumağın da antioksidan özelliği bulunduğu gözlemlenmiştir. Aynı vakitte eksperler üst solunum yolu hastalıklarında ilaç kullanmadan sumak suyu ile tedavi olunabileceğini vurguluyor.

İŞTE SUMAK SUYUNUN İNANILMAZ FAYDALARI
İŞTE SUMAK SUYUNUN İNANILMAZ FAYDALARI
– Kandaki insülin oranını dengeler. Bu özelliği vasıtası ile diyabet ve yüksek tansiyon hastalarının tüketmesi gereken gıdalar arasındadır.

– Antioksidan etkileri vasıtası ile üst solunum yolları hastalıklarında birdenbire ortaya gelen yüksek ateşi düşürerek beyin sağlığını korur.

– Hafta da bir bardak tüketilen sumak suyu, sinir sisteminde deforme olmuş hücrelerin miktarını azaltarak sıhhatli hücrelerin yükselmesine yardımcı olur. Yorgunluk, gerilim ve depresyon gibi rahatsızlıkların yaşanma tehlikesini de azaltır.

– Besin zehirlenmesi sırasında sumak baharatını kaynatıp bir bardak içmeniz yararlı olacaktır. Hem midenizi hemde bağırsaklarınızı temizleyerek idrar ve dışkılamayla zehirlenmeye namacıyla olan zararlı bakterileri bedentan atar.

– Sumak suyu, sindirimi düzenlediği amacıyla zayıflamak içersinde kullanabilirsiniz.

– Aynı vakitte gün içersinde yarım çay bardağı tükettiğiniz sumak suyu hazımsızlık ve şişkinliği de önler.

– İştahsızlık sorunu yaşam sürdüren çocuğunuza sumak suyundan ayda bir kere içirmeniz de yarar vardır. Hem çocuğunuzun beden direncini artırır hem de iştahını açarak daha sıhhatli beslenmesine yardımcı olur.

SUYUNDAN ELDE EDİLEN DİĞER YÖNTEMLER
SUYUNDAN ELDE EDİLEN DİĞER YÖNTEMLER
– Sumak, genelde tırnak altlarında meydana gelen dolamanın iyileşmesi amacıyla de sarfedilen natural tedavi yöntemlerinden biridir. Kaynayan sumak suyunun amacıylae sirke ve bal koyarak iyice kaynatın. Bu karışımı bir gün beklettikten sonra dolamanın üstüne sürünüz.

– Hücreleri yenileyici özelliği vasıtası ile cilde ve saça da yararı vardır. Kaynatılmış sumak suyunu tonik olarak kullanabilirsiniz. Sabah akşam derli toplu olarak kullandığınız bu su hem sivilce ve akne oluşumunu engeller hem de yaşlanmayı geciktirir.

POPÜLER FOTO GALERİLER

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları DHA (Dicle Haber Ajansi) kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.