Dicle Haber Ajansı

Evdeki Oksijeni Temizleyip

Evdeki Oksijeni Temizleyip
284
19 Haziran 2023 - 13:53

Kötü kokular hayatımızın değişikliğe uğramayan çilesidir. Hem evimizde, hem iş yerimizde hem de aracımızda bile peşimizi bırakmazlar. Köşede unutulmuş bir meyve poşeti, döşemenin altına akmış ve hijyenik hale getirilmesi imkânsız gibi görünen eski bir leke aslında bulunduğunuz yeri acilen terk etme talebi uyandırabilir. Bu içeriğimizde sizlere bulunduğunuz ortamın havasını değiştirecek bitkiler sunuyoruz. Bu bitkiler vasıtası ile eviniz ve başka kapalı mekanlar son derece hoş kokularla bezenecek. Devamı amacıyla gorsele dokuu’nun

Evdeki Oksijeni Temizleyip
Jerbera Papatyası

Bu harika papatyalar ortamdaki karbondioksiti süratlice emerek, oksijen sağlarlar. Hem de hoş kokuları ortamın havasını hemen değiştirir.

Areka palmiyesi

Ofis ve ortamlarında havayı temizlemek amacıyla sarfedilen en süregelen bitkilerden bir tanesidir ve bakımı son derece kolaydır.

Kurdele Çiçekleri

Havadaki karbondioksitin beraberinde zehirli kimyasalları da temizleyen kurdele çiçeği bilhassa formaldehit temizleyici bir bitkidir. Havadaki hastalıkları, mikropları kendisine çekerek havayı temizler. Hatta uzay yolculuklarında NASA doğrultusundan sarfedilen bu çiçek havayı fazlası zararlı kimyasaldan temizlediği amacıyla sık sık kullanılır.

Bambu palmiyesi

Kurdele çiçeği gibi havadaki kimyasalları kendi bünyesine toplar ve bunun beraberinde havayı nemlendirilmesiyle bilinir.

Yelken çiçeği

Ortamdaki küf sporlarını ve başka zararlı mantar türlerini kendi içeriğinde toplayarak havayı temizler. Genellikle banyolar ve çamaşır kurutulan odalarının göz bebeğidir.

Paşa Kılıcı

Harika bir hava temizleyicidir, Ortamdaki zararlı nitrojen oksidi kendi içeriğinde toplayarak havayı arındırır.

POPÜLER FOTO GALERİLER

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları DHA (Dicle Haber Ajansi) kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.